Στο ίδιο έργο θεατές

Έλληνες  21/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε πλήρη ταύτιση αλλά και συνέχεια με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε "γυμνή" την Πυροσβεστική υπηρεσία και την πολιτική προστασία μη επανδρώνοντας τες με στελεχιακό δυναμικό αλλά και μη επενδύοντας σε οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Με δεδομένο ότι υπάρχει πλέον το προηγούμενο με τις φωτιές στο Μάτι που η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοίχησε την ζωή σε 100 και πλέον συμπατριώτες μας, η Νέα Δημοκρατία, βαδίζει ακριβώς στα ίδια χνάρια αδιαφορώντας επι του πρακτέου για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως διαβάζουμε στο pronews.gr:

Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο στο Λουτράκι και καίει επί τρείς μέρες τα πάντα στο διάβα της! 

Μία φωτιά που φαίνεται να υποτιμήθηκε στην αρχή από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες μάλιστα δεν έστειλαν ούτε μήνυμα στο «112» τις πρώτες ώρες... για να «μην προκληθεί πανικός». 

Αλήθεια, όταν το «112» έστελνε διαρκώς μηνύματα σε πολίτες για να τους ενημερώνει ότι πρέπει να φοράνε μάσκες για τον κορωνοϊό δεν προκαλούσε πανικό;

Συγκεκριμένα, όταν ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ρωτήθηκε για το εάν οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 σχολίασε: «Δε χρειάστηκε να λάβουν μήνυμα γιατί δεν κινδύνευσε κανείς με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά στις κατοικίες και μετά να χρειαστεί να γίνει κάποια ενημέρωση».

Και συνέχισε: «Προληπτικά και πολύ πριν φτάσει η φωτιά στους οικισμούς έγινε η πραγματοποίηση της απομάκρυνσής τους. Δεν κρίθηκε απαραίτητο, αντιλαμβάνεστε πως κάποιο μήνυμα που θα σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να σταλεί με μεγάλη προσοχή για ευνόητους λόγους».

«Δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί στις 3-4 τα ξημερώματα ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Όλο αυτό εξετάζεται και όταν διασφαλιστεί με άλλο τρόπο η απομάκρυνση, δεν αποστέλλεται το μήνυμα», κατέληξε.

Ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστήριξε πως το «112» ενεργοποιήθηκε όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Δηλαδή μία ολόκληρη ημέρα μετά και αφού είχαν ενημερωθεί όλοι οι πολίτες από τα ΜΜΕ για τη φωτιά... 

Την ίδια ώρα η φωτιά καίει εδώ και τρείς ημέρες τα πάντα και έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα και αρκετά σπίτια και έχει φτάσει πλέον μέχρι τα Μέγαρα.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ιεράς Μονής Αγίου Ιερόθεου. Επίσης υπό πολιορκία ήταν και το Αλεποχώρι.

Ενώ ο καπνός δημιούργησε ένα τοξικό νέφος πάνω από την Αττική, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην αναπνοή πολλών πολιτών, μάλιστα οι στάχτες έφτασαν μέχρι και την Ικαρία!

Μία ακόμα εικόνα που δείχνει την αδράνεια του κυβερνητικού μηχανισμού είναι πως η φωτιά είναι μια ανάσα από την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα αλλά και την Πάχη στα Μέγαρα δηλαδή, την έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των τύπων Canadair, PZL και Chinook και τα κυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες για τ' ότι πετούν τα εναέρια μέσα... 

Είναι πλέον προφανές ότι οι Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς ασχολούνται περισσότερο με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανθρώπων της ΕΜΑΚ παρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Το κίνημα των «ΕΛΛΗΝΩΝ» λέει ΌΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ούτε στην ΕΜΑΚ ούτε πουθενά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης