Ετοιμάζουν το μεγάλο ξεπούλημα - Μητσοτάκης: «Μετά τις εκλογές θα πάμε με την Τουρκία στο Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών»!

Έλληνες  17/04/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προφανώς στη Νέα Δημοκρατία δεν έφτανε μια τετραετία για να ολοκληρώσει την καταστροφική της εξωτερική πολιτική, γι' αυτό υποθήκευσε και την επόμενη. Δεν εξηγείται αλλιώς η ανεκδιήγητη δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί στην Χάγη την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη εφημερίδα  «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»! Ευτυχώς που διευκρίνησε ότι θα πάμε στην Χάγη ΜΟΝΟ για τις θαλάσσιες ζώνες γιατι με την φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση φοβηθήκαμε μήπως διαπραγματευτεί ακόμα και το κέντρο των Αθηνών.

Ως γνωστόν μέσα στις θαλάσσιες ζώνες περιλαμβάνεται και η Αιγιαλίτιδα ζώνη δηλαδή τα εθνικά χωρικά ύδατα και ο εθνικός εναέριος χώρος. Η οριοθέτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης (στα 12νμ) όμως αποτελεί μονομερώς ασκούμενο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας, και δεν τυγχάνει διαπραγματεύσεως. Επί αυτής της ζώνης μάλιστα η Ελλάς ασκεί κυριαρχία όσο και στη ξηρά και δεν έχει απλώς κυριαρχικά δικαιώματα. Η δήλωση του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη περί δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο λόγω της... μεγάλης ακτογραμμής της, αποτελούν την πλέον κρυστάλλινη απεικόνιση των εθνοκτόνων προθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ στα εθνικά θέματα.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε μια νέα συμφωνία για το Αιγαίο Πέλαγος, τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με παραχωρήσεις σε εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα οι οποίες θα σημάνουν με μαθηματική ακρίβεια τον γεωπολιτικό αφανισμό της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας θα απωλέσει την κυριαρχία στο αρχιπέλαγος ψαλιδίζοντας ουσιαστικά τον ζωτικό της χώρο. Η δε Τουρκία αποκτώντας τον έλεγχο του Αιγαίου θα αποκτήσει ένα ακόμα γεωπολιτικό εργαλείο για να επιβάλει τις βουλήσεις της στην διεθνή κοινότητα φυσικά εις βάρος της Ελλάδας.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα δεχτεί καμία δικαιοδοσία κανενός δικαστηρίου για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα οποία και θα ασκήσει μονομερώς από την πρώτη κιόλας μέρα διακυβέρνησής του.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ στην Τουρκία

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ στις προσταγές ξένων κέντρων ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα!

Το Αιγαίο είναι ο γεωπολιτικός, και όχι μόνο, πνεύμονας του ελληνισμού, και όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να το ξεπουλήσει θα μας βρει απέναντί της.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης