«Θαυμαστός καινούριος κόσμος»: Θέλουν να βγάλουν τα έπη του Ομήρου απ’ τα σχολεία!

  30/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βασικά στοιχεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ο μισελληνισμός, η καταστροφή των παραδοσιακών αξιών και η επιβολή του λεγόμενου μετανθρωπισμού.

Από δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal» έγινε ευρύτερα γνωστή η ύπαρξη ενός κινήματος στις ΗΠΑ το οποίο oνομάζεται DisruptTexts (Διακόψτε κείμενα) και πρεσβεύει την άποψη ότι «οι μαθητές δεν πρέπει να διδάσκονται πολλά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας καθώς περιέχουν αναφορές που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι ρατσιστικές, σεξιστικές, αντισημιτικές κλπ.».

Οι κήρυκες αυτοί της λεγομένης «πολιτικής ορθότητας», ξεκίνησαν το ανόσιο έργο τους από τον Όμηρο τον οποίο θεωρούν…σεξιστή (!) και ζητούν την αφαίρεση των έργων του από τα προγράμματα της εκπαίδευσης με το σκεπτικό ότι «περιγράφουν βίαια γεγονότα, περιστατικά ρατσισμού και μισογυνισμού ή εμπεριέχουν αναφορές που σήμερα πρέπει να θεωρούνται απαγορευμένες».

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι στην περίπτωση ενός σχολείου της Μασαχουσέτης πέτυχαν τον σκοπό τους, καθώς αποκλείστηκε από το πρόγραμμα διδασκαλίας η Οδύσσεια του Ομήρου!

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» φέρεται να δήλωσε η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο εν λόγω σχολείο (Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης).

Μετά τον Όμηρο, τα μέλη του κινήματος DisruptTexts στρέφουν τα βέλη τους κατά του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ζητούν τον αποκλεισμό πληθώρας έργων του όπως ο Βασιλιάς Ληρ, ο Έμπορος της Βενετίας, ο Οθέλλος κ.α.

Ισχυρίζονται ότι: «ο Σαίξπηρ έζησε σε μια εποχή που επικράτησαν τα αισθήματα μίσους, κατά συνέπεια κινδυνεύει να περάσει στον αναγνώστη ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι η ακαδημαϊκή αριστεία υπερτερεί της ρητορικής του μίσους»...

Η λίστα του DisruptTexts εμπλουτίζεται συνεχώς με έργα των Ντίκενς, Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, Χάιντεγκερ και πολλών άλλων.

Σε όλη αυτή την παράλογη προσπάθεια καταστολής της σκέψης, οι Έλληνες εθνικιστές μπορούν να δώσουν την πρέπουσα απάντηση εντείνοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία και Πατρίδα, για έννοιες ιερές που μπορεί να εμποδίζεται η διάδοσή τους μέσω των social media και άλλων κατεστημένων διαύλων, αλλά κανένας δεν μπορεί να τις διαγράψει από τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής!

Χριστόφορος Τσάγκας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης