Γαλάζια ξεφτίλα: Το υπουργείο του Αδώνιδος αναφέρει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»… σκέτο

Έλληνες  19/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «δημοκρατία» σχετικά με το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο του «πατριώτη» και «δεξιού» Αδώνιδος. Έχουν τόσο πολύ εθιστεί στην υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που… αποκαλούν σκέτα νέτα Μακεδονία τα Σκόπια στα ελληνικά υπουργεία! Συγκεκριμένα, σε έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου είναι ο άλλοτε διαμαρτυρόμενος κατά των Πρεσπών Άδωνις Γεωργιάδης, αντί για τον κωδικό ΝΜΚ που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, γίνεται χρήση του MK, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για έγγραφα με τα οποία δίδονται χρήματα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της… ενωσιακής συνδρομής του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας. Τους πληρώνουμε δηλαδή κι από πάνω, προκειμένου να τους λέμε… «Μακεδονία».

Εντύπωση, πάντως, κάνει και το γεγονός ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχουν πληρωμές σε υποκαταστήματα στα Σκόπια της συνδεόμενης με τον Ερντογάν Halk Bank, με την οποία έχουν επιλέξει να συνεργάζονται οι χρηματοδοτούμενοι οργανισμοί. Η επαναλαμβανόμενη και απ’ ό,τι φαίνεται «διαχρονική» χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να πρόκειται περί λάθους κι έτσι συμπεραίνει κανείς ότι είναι απλώς αποτέλεσμα της μανίας που έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη να αποδείξουν ότι… το κράτος έχει συνέχεια.

Ο Άδωνις έπαθε Κοτζιά με λίγα λόγια. Και ούτε καν Κοτζιά, καθώς δεν χρησιμοποιούν ούτε τον όρο που αναφέρεται στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Σε λίγο θα βγαίνουν μέχρι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι να τους εγκαλούν για τις Πρέσπες. "Ευτυχώς" τελικά, που έφυγε η αριστερά. Και ήρθε η γαλάζια αριστερά να ισοπεδώσει ότι έμενε όρθιο!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης