Για την Εθνική και Κοινωνική Επιβίωση

Έλληνες  20/06/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για εμάς τους Εθνικιστές, δεν μπορεί να υπάρξει «εθνικό καλό», το οποίο να ταυτίζεται με τα διεθνιστικά συμφέροντα, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι φιλελεύθερης, μαρξιστικής ή σοσιαλδημοκρατικής μορφής. Γιατί για εμάς, Έθνος σημαίνει Κοινή Καταγωγή, Ιστορία, Πολιτισμός, Τρόπος Ζωής, σημαίνει την σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, δια μέσω μιας αναλλοίωτης πορείας του σήμερα. Γι’ αυτούς, Έθνος σημαίνει ελεγχόμενος κοινοβουλευτισμός, καπιταλισμός των αγορών (ορισμένες φορές με μαρξιστικό προσωπείο), οικογενειοκρατία, πολυπολιτισμικές κοινωνίες, ένα συνονθύλευμα καταναλωτών και σκλάβων του χρήματος, επομένως εντελώς ακίνδυνων για την αδηφάγο παγκοσμιοποίηση.

Μας μιλούν για «το κοινό σκάφος που επιβαίνουμε όλοι». Ταυτίζουν το Έθνος σε ολοκληρωτικό βαθμό με τα δικά τους στενά συντηρητικά συμφέροντα, τα οποία φροντίζουν ως κόρη οφθαλμού για την διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Η δική τους «πατριωτική» γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η νεοφιλελεύθερη γραμμή, που φορτώνει τα βάρη αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου στους εργαζόμενους.

Η κρίση αυτή δεν είναι κάποιος «ιός», που ξαφνικά μας προσέβαλλε όλους μαζί και γι’ αυτό «πρέπει από κοινού να τον αντιμετωπίσουμε». Η κρίση αυτή αποτελεί αντικειμενική εξέλιξη του συστήματος, πηγάζει από την δολοφονική λειτουργία των αδίστακτων και αδυσώπητων κηρυγμάτων και νόμων του καπιταλισμού. Οι Έλληνες Εργαζόμενοι οφείλουν να προστατεύσουν την Πατρίδα και την Οικογένειά τους. Να διαφυλάξουν την Ελληνικότητά τους, να προστατεύσουν το βιοτικό τους επίπεδο, να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας, να διεκδικήσουν την πλήρη προστασία των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται. Οι «θυσίες για όλους» είναι ένα κάλπικο σύνθημα, που ουσιαστικά αφορά θυσίες μόνο των λαϊκών στρωμάτων.

Το δικό μας Εθνικιστικό, Πολιτικά Επαναστατικό και φυσικά Ρεαλιστικό, σύνθημα οφείλει να είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: Την κρίση να πληρώσει το αδηφάγο και δίχως Πατρίδα κεφάλαιο, οι ανάλγητοι καπιταλιστές, τα κόμματα που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Δημόσια Περιουσία του Ελληνικού Λαού. Ας μην χαρίσουμε την Λαϊκή Αντίσταση ούτε στα σταλινικά απολιθώματα του ΚΚΕ, ούτε στην «ροζ» αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις ακροαριστερές συμμορίες. Ας αγωνιστούμε ως Εθνικιστές για Εθνική και Κοινωνική Επιβίωση, όσο καιρό και αν πάρει, όσος κόπος κι αν παραχθεί, όσες θυσίες κι αν κοστίσουν.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης