Η «ιδεολογία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Έλληνες  12/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η οικογενειοκρατία, η αντιμετώπιση της Πατρίδας μας ως προσωπικού τσιφλικιού, τα σκάνδαλα, η αυταρχική διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας, η πλήρης εγκατάλειψη των Εθνικών Θεμάτων, η αυθαιρεσία και η περιφρόνηση των θεσμών αποτελούν την «ιδεολογία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος όλη αυτή η νοσηρή νοοτροπία να μολύνει σαν γάγγραινα το κοινωνικό σώμα, ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο να θεωρείται «ορθό» να πράττει κάποιος οτιδήποτε, όσο φαύλο, ανήθικο, ανέντιμο και παράνομο κι αν είναι αυτό, αρκεί να μην τον… πιάσουν.

Ωστόσο, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που αποδεικνύεται μετά πάσης επισημότητας κάποιο σκάνδαλο βουλευτή ή υπουργού ή στελέχους της ΝΔ, ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ οχυρώνονται πίσω από την «άγνοια». Ο πρωθυπουργός υποτίθεται ότι δεν γνώριζε τις νοσηρές δραστηριότητες του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, τον οποίο διέγραψε από την ΝΔ έπειτα από την αποκάλυψη ότι μέσω εταιριών αγόραζε κοψοχρονιά «κόκκινα δάνεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρόλο που έσπευσε -από την αρχή κιόλας της θητείας της κυβέρνησης του- να αναλάβει προσωπικά την πλήρη εποπτεία και τον ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ, υποτίθεται ότι δεν γνώριζε ότι παρακολουθούνταν ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μια σειρά από υπουργούς και βουλευτές (ακόμα και του ίδιου του κόμματός του), δημοσιογράφους, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, αντί να συμβάλλουν στην διερεύνηση της αλήθειας, γύρω από αυτήν την τόσο σκοτεινή υπόθεση, διευκολύνοντας τις υπηρεσίες και τους θεσμούς να εξετάζουν κάθε πτυχή της, άφησαν τον περιβόητο «παναθηναϊκάκια» να απειλεί με ελέγχους της εφορίας όσους εκδότες και δημοσιογράφους ήθελαν να διερευνήσουν σε βάθος αυτό το σκάνδαλο…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίθεται ότι δεν γνώριζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμά του μόνο όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο.

Μάλιστα, έχουν υποστεί σε τέτοιον βαθμό τον φαταουλισμό της εξουσίας όσοι βρίσκονται σε αυτήν, ώστε να διατυπώνουν απόψεις σαν αυτές του συμβούλου Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος στον φιλοκυβερνητικό σταθμό ΣΚΑΪ εξήρε την μεθοδολογία των… επαγγελματιών κλεφτών, λέγοντας τα εξής: «Ο επαγγελματίας κλέφτης θα έρθει να κλέψει, δεν θα σε σκοτώσει. Ο ερασιτέχνης θα έρθει να σε κλέψει και να σε σκοτώσει…».

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας την υπόθεση του πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε μακαρίσει τους παλιούς βο(υ)λευτές που ήξεραν… να κρύβονται!

Αυτή είναι η «ιδεολογία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όσων, άμεσα ή έμμεσα, κινούνται στο ευρύτερο περιβάλλον της και την στηρίζουν.

Γιώργος Μάστορας       


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης