Η καταβαράθρωση των πάντων

Έλληνες  07/08/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αργυρώ (Ρίκα) Θωμάκου, (″Φλόγα του Ταινάρου″)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»

            Στο διήγημά του «Ο Πεντάρφανος», το 1905, ο μεγάλος μας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γράφει: «Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργία, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς. Αύτη παράγη την κοινωνικήν σηπεδόνα». (σ.σ. Σηπεδών κατά τον Πλάτωνα είναι η σήψη, η σαπίλα). Περισσότερο από ένας αιώνας πέρασε και στον κόσμο μας, καθώς και στον μικρόκοσμό μας, στην Ελλάδα, τίποτε δεν άλλαξε. Σήψη, διαφθορά, προδοσία και διαπλοκή αποσυνθέτουν την κοινωνία μας. Μας καταστρέφουν ψυχικά, πνευματικά και σωματικά. Δολοφονούν το Μέλλον των παιδιών μας.

            Το καταλαβαίνω, η ακρίβεια (σ.σ. αποκλειστικό επίτευγμα των πολιτικάντηδων) επιβάλλει οι ημέρες των διακοπών μας να είναι ελάχιστες. Είναι λοιπόν απαράδεκτο να σας μαυρίζω την ψυχή με τέτοιες σκέψεις, αυτές τις λίγες ημέρες, που όλοι μας, θέλουμε να βυθιστούμε στη θερινή ραστώνη. Αλλά πολιτικάντηδες και ΜΜΕ δεν μας το επιτρέπουν. Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορείς όταν αντιστρέφουν τη Λογική. Επίκαιρος όσο ποτέ ο μεγάλος φιλόσοφος Δημόκριτος: «Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος». (σ.σ. «Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά»). Βιώσαμε Ηλεία (2007, 45 νεκροί), Μάντρα (2017, 24 νεκροί), Μάτι (2018, 102 νεκροί), Τέμπη (2023, 57 νεκροί) κλπ και όμως πρόσφατα η συντριπτική πλειοψηφία (σ.σ. Ευτυχώς περίπου 250.000 Έλληνες άκουσαν μόνο τον Ηλία Κασιδιάρη και την καρδιά τους) ψήφισε πάλι τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των μαζικών δολοφονιών. Είναι τελείως περιττό να αναμασήσω τα τόσα πολλά που γράφηκαν περί ευθυνών, ατιμωρησίας κλπ. Στα Τέμπη π.χ. έφταιγε “μόνο” ο σταθμάρχης. Πρόσφατα στην Αγχίαλο, θυσιάσθηκε, ως σύγχρονη Ιφιγένεια, ο Διοικητής της Πτέρυγας Μάχης. Τα ΜΜΕ παρέλειψαν βέβαια να μας πουν ότι το συγκεκριμένο Στρατόπεδο είχαν επισκεφθεί και επιθεωρήσει, πριν από δέκα περίπου ημέρες, ο Αρχηγός Αεροπορίας μαζί με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και τα βρήκαν όλα τέλεια. Ε καλά! Μην το κάνουμε θέμα το ότι υπήρχαν πυρομαχικά στο ύπαιθρο εκτός αποθηκών και κατά παράβαση όλων των κανονισμών.

            Με αφορμή αυτό το περιστατικό αλλά κυρίως την τραγωδία του θανάτου των δύο ηρώων με την πτώση του πενηντάχρονου Canadair, είναι σκόπιμο να αναφερθούν κάποια θέματα που έντεχνα αποσιωπώνται (όπως και πολλά άλλα) από τα ΜΜΕ. Όπως το ότι, μέσα στα πλαίσια ευτελισμού όλων των Θεσμών (Δικαιοσύνη, Εκκλησία, ανώτατος πολιτειακός άρχων κλπ), προσπαθούν να φορτώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις την διαχρονική κυβερνητική ανικανότητα και κατακρήμνιση της αποδοτικότητας του Δημόσιου Τομέα. Η Πολεμική Αεροπορία μας, όπως και η Αεροπορία Στρατού, έχουν την ύψιστη αποστολή της διαφύλαξης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Και τα “Γεράκια” μας την πραγματοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιφορτίζουν τους ικανότατους πιλότους μας και με άλλα αντικείμενα, όπως η δασοπυρόσβεση και οι διακομιδές του ΕΚΑΒ, επειδή  απλά οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένα το δικό τους έργο.

            Δεν θα αναφερθώ πάλι στο τεράστιο θέμα των πυρκαγιών, άλλωστε έχουν γραφεί τόσα πολλά, που θα είναι σαν να κομίζω «γλαύκα εις Αθήνας». Ο υπομονετικός αναγνώστης μπορεί, αν θέλει, να βρει αρκετές πληροφορίες και στο προηγούμενο άρθρο που αναρτήθηκε, στις 23/07/2023, σε αυτήν την ιστοσελίδα με τίτλο: «Ακραία κυβερνητική ανικανότητα». Απλώς για τα πτητικά μέσα δασοπυρόσβεσης θα ήθελα να προσθέσω κάποιες πληροφορίες, οι οποίες καταδεικνύουν τον διαχρονικό εμπαιγμό, διαφθορά  και διαπλοκή του Συστήματος: Από το 2010, κάθε θερινή περίοδο, προβαίνουμε σε ενοικίαση κάποιων πτητικών μέσων (αεροπλάνων και ελικοπτέρων), που μας στοιχίζουν περίπου 150.000.000 € τον χρόνο. Ήτοι τα 13 χρόνια έχουμε δαπανήσει για ενοικιάσεις δύο δις ευρώ περίπου. Αναλογιστείτε πόσες δεκάδες πυροσβεστικά ελικόπτερα ή αεροπλάνα, θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει με αυτά τα χρήματα. Π.χ. τα μεταχειρισμένα πυροσβεστικά chinook έχουν κόστος της τάξεως των 10.000.000 €.

            Αλλά η ανικανότητα και διαφθορά των εκάστοτε κυβερνόντων είναι παγκοσμίως γνωστή. Οι ξένες εταιρίες δεν μας εμπιστεύονται. Έτσι οι διεθνείς διαγωνισμοί για την ενοικίαση πτητικών μέσων δεν ενεργούνται από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά από τη νατοϊκή NAMSA! Όχι βέβαια ότι και πάλι τα διαπλεκόμενα δεν βρίσκουν τρόπο να κάνουν τις “business” τους. Και πάλι βασιλεύει η ασυδοσία, ο ελλιπέστατος έλεγχος και η ατιμωρησία. Σαν παράδειγμα θα αναφέρω το δυστύχημα με την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου  στην Σάμο στις 13/07/2022. Σε αυτό έχασαν τη ζωή τους ο Μολδαβός συγκυβερνήτης και ο Έλληνας μεταφραστής. Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) ανέλαβε να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες. Ένας χρόνος πέρασε.Ακόμα περιμένουμε το πόρισμα! Οι εισαγγελικές αρχές περί άλλων τυρβάζουν και όπως πάντα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Εν τω μεταξύ η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ελικοπτέρου συμμετέχει κανονικά στους διαγωνισμούς για την ενοικίαση των πτητικών μέσων, καθώς, όπως πάντα, ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Εκτιμώ ότι για το δυστύχημα φταίει αποκλειστικά η «κλιματική αλλαγή».

            Και μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι διαπλοκής, διαφθοράς και ατιμωρησίας ο κύριος πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει πάλι χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Επανέλαβε για πολλοστή φορά την πομφόλυγα ότι θα προμηθευτούμε Canadair CL-515 (σ.σ. Τώρα έχουμε CL-215 αγορασμένα από την “επάρατη χούντα” και CL-415). Απορώ, δύο χρόνια τώρα, δεν βρέθηκε ένας από τους ακριβοπληρωμένους Αμερικανούς συμβούλους του, να τον πληροφορήσει ότι το Canadair CL-515 υπάρχει μόνο στα χαρτιά; Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει δημιουργήσει σχετική σειρά παραγωγής και έχει ενημερώσει ότι δεν θα ξεκινήσει την παραγωγή αν δεν υπάρξουν παραγγελίες για τουλάχιστον 45 αεροσκάφη. Δεν ξέρω μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης, γαλαντόμος όπως πάντα, μόνο με τους ξένους (σ.σ. Όπως με την βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ στους Έλληνες μοιράζει τα ψιχία των διάφορων ελεημοσύνη-pass) να σκέφτεται να παραγγείλει και τα 45 αεροσκάφη.

            Άφησα τελευταίο, σαν κερασάκι στη τούρτα με τα τραγικά “επιτεύγματα” της κυβέρνησης, τα λεχθέντα από τον πρωταθλητή των πολιτικών κυβιστήσεων, περί εργασίας δύο οκταώρων. Για τη λογική, την ενσυναίσθηση, την ανθρωπιά, την μοντέρνα αριθμητική κλπ των κυβερνόντων το θέμα έχει σχεδόν εξαντληθεί κυρίως στο διαδίκτυο, απλώς θα προσθέσω δύο σημεία που ελάχιστα αναφέρθηκαν: 1) Οι εργαζόμενοι κύριε υπουργέ δεν πηγαίνουν στις δουλειές τους με λιμουζίνες και συνοδεία τροχονόμων να τους ανοίγουν τον δρόμο. Ούτε διακτινίζονται όπως σε κάποιες παλιές σειρές επιστημονικής φαντασίας. Πηγαίνουν κυρίως με ΜΜΜ, τα οποία καθυστερούν, κινούνται σε μποτιλιαρισμένους δρόμους κλπ. Άρα το οκτάωρο της εργασίας συνήθως γίνεται δεκάωρο ή και παραπάνω. 2) Ένας υπουργός “δημοκρατικής” κυβέρνησης ανακοίνωσε ουσιαστικά την κατάργηση του οκταώρου στις 4 Αυγούστου. Τι ειρωνεία; Τι παράξενη σύμπτωση; Το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου ήταν αυτό που καθιέρωσε το οκτάωρο. Βέβαια ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς έκανε και πολλά άλλα καλά, που “ξεχνούν” οι “δημοκράτες”, όπως: Την καθιέρωση της Κυριακής ως αργίας, των συλλογικών συμβάσεων και της Πρωτομαγιάς, την ίδρυση του ΙΚΑ και της Εργατικής Εστίας, την συγγραφή του Ποινικού Κώδικα, εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» και πολλά άλλα.    

            Ανέφερα, μόνο δειγματοληπτικά, κάποια θέματα από την τρέχουσα επικαιρότητα για να επιβεβαιώσω τον τίτλο του άρθρου και να καταδείξω ότι η δυστοπική κοινωνία που ζούμε είναι αποκλειστικό δημιούργημα των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν 49 χρόνια τώρα, αλλά και ημών που τους ψηφίζουμε. Γι αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω πριν ρίξετε αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό “χαρτάκι” στην κάλπη να σκεφτείτε καλά, αυτά που έγραψε ο Ινδός στοχαστής και ακτιβιστής Μαχάτμα Γκάντι: «Σε όλη την ιστορία υπήρξαν κατά καιρούς τύραννοι και δολοφόνοι που για λίγο έμοιαζαν ανίκητοι, αλλά στο τέλος πάντα έπεφταν. Πάντα!»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης