Η Κλειδαρότρυπα του Μπακογιάννη

Έλληνες  05/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Στις 6 Μαρτίου ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα «Παιδί και διαφορετικότητα». Το ποια είναι αυτή η «διαφορετικότητα», το καταλαβαίνει κανείς, ευθύς αμέσως μόλις επισκεφτεί τον ιστότοπο της συνδιοργανώτριας της εκδήλωσης. Ποια είναι αυτή;  Μα φυσικά η ΑΜΚΕ (ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία), Κλειδαρότρυπα.

Στο πολύ πολιτικά ορθό σάιτ αυτής της εταιρείας μπορεί κάποιος να διαβάσει πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Για παράδειγμα η «κλειδαρότρυπα» μάς εξηγεί γιατί στις Απόκριες δεν πρέπει να ντυνόμαστε ως  τρανς γυναίκες, καθώς αυτό είναι σημάδι ομοφοβίας. Πιο κάτω προτείνει στις μοναχικές γυναίκες μια σειρά από ερωτικά βοηθήματα, όταν δεν θέλουν να συνευρεθούν με άντρες. Οι διαφημίσεις δε από sex shops, φιγουράρουν συνέχεια στην σελίδα της «μη κερδοσκοπικής» αυτής εταιρείας.

Αν δεν σας ενδιαφέρουν τόσο αυτά αλλά μιας και μιλάμε για παιδιά, υπάρχει άρθρο- ανάλυση για τα «ψυχολογικά προβλήματα» που έχουν οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων.

Τρανς, ομοφοβία, dildos, φρικαρισμένες Σταχτοπούτες και στο βάθος... ο Δήμαρχος Αθηναίων, Μπακογιάννης. Αυτά θέλει να μάθουν τα παιδιά μας, αυτή τη διαφορετικότητα εννοούν και σε τέτοια αίσχη πάνε τα λεφτά του Δήμου. Όσα δηλαδή δεν έχουν φαγωθεί στους μεγάλους περιπάτους. Το ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς από την εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης και το ότι οι μισοί δρόμοι της Αθήνας είναι στο σκοτάδι, προφανώς δεν ενδιαφέρει τον Δήμαρχο. Αρκεί τα παιδιά να μάθουν για την διαφορετικότητα των τρανς και την ομοφοβία.

Λογικό εξάλλου. Δεν μπορεί στη Θεσσαλονίκη να βάζουν τους τρανς να διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και κοτζάμ Πρωτεύουσα να μένει πίσω σε διαφορετικότητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η «κουλτούρα» και αυτές οι εκδηλώσεις γυρνάνε μπούμερανγκ για τους διοργανωτές τους. Καθώς πέρα από ένα φαγοπότι χρημάτων, ούτε κοινό έχουν, ούτε αγγίζουν την κοινωνία. Αντίθετα, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ξυπνάνε τα αντανακλαστικά του κόσμου και δημιουργούν αντιδράσεις. Η συνέχεια λοιπόν στις 6 Μαρτίου στο Σεράφειο.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης