Επικεφαλής Pfizer: «Δεν έχω κάνει ακόμα το εμβόλιο»

  15/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εμβρόντητους άφησε τους παρουσιαστές του καναλιού CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τη Δευτέρα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλα στελέχη της Pfizer!

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν καθαρά προσχηματική. Συγκεκριμένα είπε: «δεν θέλω να κλέψω τη σειρά κανενός». Κάτι τέτοιο όμως είναι τελείως αβάσιμο, καθώς όταν μιλάμε για παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως, ο εμβολιασμός του Μπουρλά (ή έστω και λίγων ακόμα ανώτατων στελεχών της εταιρείας) δεν θα επηρέαζε το ρυθμό διανομής του εμβολίου στις διάφορες χώρες.

Το καλύτερο όμως που είπε ο Μπουρλά στη συνέντευξή του, ήταν η απάντηση στην ερώτηση της δημοσιογράφου: «Ερ.: Πότε θα ξέρετε αν το εμβόλιο εμποδίζει τη μόλυνση από τον κορονωϊό;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΡΛΑ: «Σε λίγους μήνες. Προσπαθούμε να κάνουμε αρκετή ανάλυση επάνω σε αυτό. Υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι εμποδίζει τη μόλυνση στα ζώα, αλλά για τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία απόδειξη».

Δικαιώνεται επομένως πλήρως ο Ηλίας Κασιδιάρης που έλεγε (βλ. εδώ στο 11:45) ότι ο μικρός χρόνος διάρκειας των κλινικών ερευνών δεν είναι αρκετός για την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων.

Συνεπώς, ο Μητσοτάκης και η παρέα του θέλουν να καταστήσουν άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικό ένα εμβόλιο για το οποίο ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας που το παρασκεύασε, ομολογεί ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα επιστημονικά ευρήματα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μπουρλά εδώ (στο 06:20 η επίμαχη ερώτηση της δημοσιογράφου).


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης