Επικαιρότητα με ΝΔ

  17/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

του Γιώργου Μανούσου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σταματάει κάθε μέρα να μας εκπλήσσει. Μετά τον εμπαιγμό των πολιτών και τα ανοίγω-κλείνω σχολεία και καταστήματα τελικά επέλεξε το πρώτο, δηλαδή την απελευθέρωση του λιανεμπορίου πάντα όμως με την ευλαβική τήρηση των μέτρων για την δημόσια υγεία. Έτσι μας λένε τουλάχιστον, αλλά δυστυχώς για αυτούς τα νούμερα είναι αμείλικτα και η πραγματικότητα στην καθημερινότητα των Ελλήνων ζοφερή.

Με ύφεση που τρέχει αυτή την στιγμή στο 10% και ενδεχομένως να πιάσει το 12% προσεχώς, με τις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ συνεχώς να μεγαλώνουν, με την εστίαση αγκυλωμένη σε καθεστώς ημι-λειτουργίας και την δημόσια υγεία να παραπαίει ήταν φυσικό κι επόμενο να ακολουθήσει ο ανασχηματισμός.

Και τι μας έχει διδάξει η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος; Μετά από κάθε ανασχηματισμό ακολουθούν εκλογές. Τι λόγο είχε η κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει ανασχηματισμό εν μέσω Covid-19 αφού είναι πανίσχυρη όπως μας παρουσιάζουν τα συστηματικά κανάλια και οι δημοσκοπήσεις; Η απάντηση είναι κανέναν, ήταν και αυτός ένα τέχνασμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με ορίζοντα κάποιων μηνών ώστε να προκηρύξει εν κρύπτω εκλογές και να κάψει την απλή αναλογική. Ιδίως βλέποντας την λαϊκή οργή να μεγαλώνει και να μην μπορεί να την διαχειριστεί, αλλά και την δυναμική των «Eλλήνων για την Πατρίδα» που αδυνατούν να ανακόψουν -και μην σας ξεγελούν οι δημοσκοπήσεις- η ανάγκη για ηρωική έξοδο του Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Αλλά και το ίδιο το καθημερινό ρεπορτάζ όσο και να προσπαθούν να το αποκρύψουν, μας υπενθυμίζει ότι η επικαιρότητα στην Καραντίνα της Νέας Δημοκρατίας έχει απ’ όλα:

Ξυλοδαρμούς από ανήλικους, καταγγελίες για βιασμό από επιφανές στέλεχος της ΝΔ, Αλβανούς να δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες οπλίτες, δολοφονίες σε δημόσια θέα, και πληθώρα άλλων αξιοποίνων πράξεων. Κάτι σάπιο υπάρχει λοιπόν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ακούγοντας ο πολίτης μόνο τα δελτία ειδήσεων θα υπέθετε ότι όλα πάνε καλά, αφού ξεκίνησε ο εμβολιασμός, τα σχολεία έχουν ανοίξει, από Δευτέρα ξεκινούν τα καταστήματα και σιγά σιγά θα νομίσει ότι επανέρχεται σε μια σχετική κανονικότητα, μόνο που στην πράξη ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι εμείς, αλλιώς οραματιζόμαστε την Πατρίδα και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω ένα ακόμα κάλεσμα στους φίλους, τα μέλη και τους υποστηρικτές του κινήματος να υψώσουν την φωνή τους, να μην λυγίζουν από την πολεμική που μας κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εστιάσουν στον προσωπικό αγώνα. Η συνειδητοποίηση ότι χάνεται η Ελλάς και ότι μόνο με τους Εθνικιστές πρωταγωνιστές μπορεί να μεγαλουργήσει ξανά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Το μεγάλο στοίχημα για τους «Έλληνες για την Πατρίδα» σαν υπεύθυνη και ενωτική παράταξη είναι η αφύπνιση όλων των Ελλήνων, μικρών και μεγάλων, η πίστη ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και η συμμετοχική δράση με όποια μέσα διαθέτει ο καθένας. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αρκεί να το πιστέψουμε.

Προμηθευθείτε υλικό του κινήματος, κάντε δώρο ένα ημερολόγιο ή ένα βιβλίο, το χαμόγελο και η γνώση που θα προσφέρετε έχει μεγαλύτερη αξία από ένα ευτελές ποσό. Στηρίξτε την προσπάθεια μας, στηρίξτε την Ελλάδα!

Όπως συνεχίζει να λέει και ο Ηλίας Κασιδιάρης: Στον αγώνα αυτόν της αρετής, δεν περισσεύει κανένας!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης