Κατάντια: αλβανοί στον Ελληνικό Στρατό

  16/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

του Συνταγματάρχη εα Δημητρίου Βαλασίδη, Οικονομολόγου-ΜΒΑ-Συγγραφέα.

Ένα ακόμη επεισόδιο προσετέθη στην σειρά των επεισοδίων με αλβανούς στρατιωτικούς στον Ελληνικό Στρατό. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο video, το οποίο εξευτελίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτό βλέπουμε αλβανό στρατιώτη να μιλάει στην γλώσσα του και να δίνει παραγγέλματα που εκτελούν Έλληνες στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων.

Στο πρόσφατο παρελθόν επτά αλβανοί στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού με τα δύο τους χέρια σχημάτιζαν τον αλβανικό δικέφαλο αετό, το γνωστό εθνικιστικό σύμβολο της μεγάλης αλβανίας. Η χειρονομία αυτή είναι διαδεδομένη στους κύκλους των αλβανών εθνικιστών.

Πριν μερικά χρόνια αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ο πρώτος αλβανός μόνιμος Αξιωματικός. Σε άρθρο μου έγραφα τότε: «Δεν έχουμε μισθοφορικό στρατό. Έχουμε Ελληνικό Στρατό. Άρα μόνο Έλληνες μπορούν να είναι στελέχη του. Ένας ξένος που ορκίζεται πίστη στην Ελληνική σημαία και ότι θα την υπερασπιστεί με την ζωή του, αυτός είναι προδότης της πατρίδος του. Θα τιμήσει την δική μας; Το φταίξιμο πάει σε πολύ υψηλότερα στρατιωτικά και πολιτικά κλιμάκια των τελευταίων 50 χρόνων. Υπεύθυνοι οι πολιτικοί που με την κατάργηση της προϋποθέσεως του Ελληνικού γένους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές τον δέχθηκαν στη ΣΣΕ και η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία που δεν αντέδρασε».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και σε πολλές άλλες, οι παραπάνω υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, αλλά είναι αλβανοί με Ελληνική υπηκοότητα. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό διαδικασίας ένταξης και ενσωμάτωσης των εποίκων στην ελληνική κοινωνία. Τα παιδιά αυτά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και αποφοιτήσει από ελληνικά σχολεία, δηλαδή έχουν λάβει την ελληνική παιδεία, αλλά έχουν παραμείνει αλβανοί.

Γεννάται το κρίσιμο ερώτημα προς το ΥΕΘΑ που έχει και Υφυπουργό προερχόμενο από τον Στρατό και προς το ΓΕΕΘΑ: Σε τι χέρια εμπιστεύονται τα Ελληνικά όπλα, με τα οποία υποτίθεται ότι υπερασπιζόμεθα την Πατρίδα;

Αισθάνομαι ντροπή για την κατάσταση που οδήγησε τις Ένοπλες μας Δυνάμεις το άθλιο πολιτικό καθεστώς της αισχρής μεταπολίτευσης. Ευτυχώς αποστρατεύτηκα με αίτησή μου πριν πολλά χρόνια και δεν αναγκάστηκα να ζήσω τέτοια γεγονότα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης