Κέρκυρα-Λάρισα-Αγρίνιο-Μενίδι Αττικής-Εύβοια: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Έλληνες  20/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ Κέρκυρας πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο παλιό λιμάνι στην μνήμη των Ποντίων αδερφών μας που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ του οποίου μάλιστα έχουμε δυστυχώς και μουσείο στην Θεσσαλονίκη.

19 Μαΐου, η μέρα που ο Κεμάλ, το 1919, φθάνοντας στη Σαμψούντα εκκίνησε την αιματηρότερη φάση του γενικότερου σχεδίου εξόντωσης του Ελληνικού και του χριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας.
Άλλη μια φορά που αποδεικνύεται πως δεν θα υπάρξει ποτέ ελληνοτουρκική φιλία. Η μνήμη των Ποντίων αδερφών μας που δολοφονήθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο από τους βάρβαρους δεν θα σβήσει ποτέ όσο υπάρχει και ένας Έλληνας που θα συνεχίσει να τιμάει την μνήμη τους και να απαιτεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τις 353.000 ψυχές τους.Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ξεχνούν! Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ!

ΛΑΡΙΣΑ

Μία άκρως συγκινητική και πλήρης εθνικού φρονήματος κατάθεση τιμητικού στεφάνου, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο Συναγωνιστών της Περιφερειακής Ενότητος Λαρίσης, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021. Η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αλύτρωτων Πατρίδων στην περιοχή του Αβέρωφ, έμπροσθεν του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στις 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Οι Συναγωνιστές  τιμώντας τη μαύρη επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των αδελφών μας από τις πατρογονικές τους εστίες, κατήγγειλαν τον  διαχρονικώς απάνθρωπο και δολοφονικό χαρακτήρα του συνονθυλεύματος που ονομάζεται Τουρκία. Ο υπεύθυνος  Θεσσαλίας του Κινήματος των Ελλήνων για την Πατρίδα, Νικόλαος Καραμητράκης και ο εκπρόσωπος των Ποντίων, Συναγωνιστής Σαλτσίδης Γεώργιος, μετά το πέρας της καταθέσεως του τιμητικού στεφάνου, τόνισαν πως καμία Πατρίδα των Ελλήνων δε θα πρέπει να θεωρείται χαμένη. Το παρών έδωσε πλήθος συναγωνιστών, μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας με τους ΕΛΛΗΝΕΣ Μαρία Μπίλλη (Τομέας: Παιδείας και Θρησκευμάτων) και η Ζαχαρούλα Ζήση. Με το βλέμμα στραμμένο στις Σκλάβες Πατρίδες μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν κι όλα όσα αποτελούν και συνθέτουν τη Μεγάλη Ιδέα του Έθνους. Οι χρυσοποίκιλες Σημαίες της Δυναστείας των Κομνηνών πρέπει να κυματίσουν και πάλι αγέρωχες στη Γη του Πόντου και οι αιώνιες Ψαλμωδίες του Ρωμανού του Μελωδού να ακουστούν ξανά στο Μέγα Μοναστήρι της Παναγίας μας στο όρος Μελά στην Τραπεζούντα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, καθώς και την υπόσχεση την επόμενη χρονιά που δε θα ισχύουν οι πάσης φύσεως περιορισμοί, να πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης. 

  

ΑΓΡΙΝΙΟ

Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Αιτωλοακαρνανία στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, απέδωσε φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές των Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά την διάρκεια των ετών 1914 - 1923.

Εκ μέρους του επικεφαλής του κινήματος Ηλία Κασιδιάρη, στεφάνι κατέθεσε το στέλεχος από το Αγρίνιο Μαντώ Καραγιάννη.

Εκ μέρους του συναγωνιστή πολιτικού κρατούμενου Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στεφάνι κατέθεσε το στέλεχος από το Μεσολόγγι Νίκος Μακρής.


Με την παρουσία του μας τίμησε το στέλεχος από την Αχαΐα Σταύρος Μπιτσικόλης.
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
ΠΟΝΤΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Κατάθεση στεφάνου στο ΜΕΝΙΔΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατάθεση στεφάνου έγινε και στο Μενίδι, στην πλατεία Ακριτών Πόντου, από την Ιωάννα Καραδήμα – στέλεχος των ΕΛΛΗΝΩΝ – τιμώντας έτσι τους Ποντίους αδερφούς μας που έζησαν την εκδικητική μανία του Τούρκου σφαγέα.

ΕΥΒΟΙΑ

Στην Εύβοια στεφάνι κατέθεσε ο Αντώνιος Κρόκος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τιμούμε την ημέρα αυτή ολόκληρο τον Ποντιακό Ελληνισμό. Δεν ξεχνούμε τη Γενοκτονία. Λευτεριά στον Ηλία Κασιδιάρη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης