Κι όμως, είναι όλοι τους ίδιοι…

Έλληνες  17/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρώτα είπαν ότι δεν ήταν η «ώρα των ευθυνών», έπειτα ότι ήταν το «ανθρώπινο λάθος» και στην συνέχεια ότι «φταίμε όλοι», αλλά -προσοχή σε αυτό- την ίδια στιγμή υποστήριζαν ότι «δεν είμαστε και όλοι ίδιοι»... Κάπως έτσι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να συνοψίσει, σε λίγες λέξεις, τις απόπειρες σύσσωμου του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί και να καναλιζάρει την οργή της κοινωνίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Επιπλέον, αυτό αποτυπώνει και την κατάσταση πνευμάτων εντός του ίδιου του πολιτικού συστήματος, από την σύμπνοια και την χαμηλών τόνων διαχείριση στο σκυλοφάγωμα, μπας και καρπωθεί ή σωθεί κάποιο συστημικό κόμμα από την λαϊκή αγανάκτηση ενόψει εκλογών.

Η ΝΔ αραδιάζει τις «συγγνώμες» την μια μετά την άλλη, προσπαθώντας να δείξει ότι σε αντιπαραβολή με το άλλο έγκλημα στο Μάτι, θα έχει μια ελάχιστα διαφορετική στάση και πως οι συνθήκες στα Τέμπη ήταν διαφορετικές, γιατί το έργο ήταν «στα σκαριά» και δεν πρόλαβαν «στο τσακ», σε μια απεγνωσμένη απόπειρα να σώσει ό,τι μπορεί στις επερχόμενες εκλογές. Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «βγει λάδι» για την δική του ιδιωτικοποίηση στα τρένα και να τονίσει ότι επί της κυβερνήσεώς του δεν έγιναν τόσες πολλές καταστροφές…

Σε αυτό το σημείο τελειώνει και το «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», γιατί, κατά τα άλλα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα φέρνουν κοινές ευθύνες και το γνωρίζουν. Άλλωστε, η πορεία διάλυσης των σιδηροδρόμων έχει την σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων του «δημοκρατικού τόξου» και το μόνο που αποδεικνύει είναι την λεγόμενη «συνέχεια του κράτους». Για την ακρίβεια, πρόκειται για συνέχεια διάλυσης, φιλετοποίησης και ξεπουλήματος των εθνικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Κράτους, και σε αυτό είναι όλοι ίδιοι. Τόσο ίδιοι, που το μόνο στο οποίο έχουν να διαφοροποιηθούν είναι το ποιος είναι λιγότερο κακός, ποιος κατέστρεψε την Χώρα λιγότερο, επί ποιανού την θητεία είχαμε λιγότερα θύματα.

Όσο κυνικό ή τραγικό και αν είναι αυτό, καθόλου δεν τους ενδιαφέρει. Αντίθετα, δεν χάνουν ευκαιρίες για να μας θυμίσουν πως οι επιλογές είναι «περιορισμένες» και οι δεσμεύσεις για το μέλλον, λίγο-πολύ, δεδομένες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίζουν τις «μπίζνες», το ξεπούλημα, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελίτ, την «τακτοποίηση» των δικών τους «παιδιών».

Για την Πατρίδα και τον Λαό, για την Κοινωνία, για τις Ζωές μας δεν δίνουν «δεκάρα τσακιστή» και, επί της ουσίας, έχουν πει προ πολλού ένα πολύ χειρότερο και κυνικό «πάμε και όπου βγει»… Γι’ αυτό, και θα στέκονται πάντοτε απέναντι στους Έλληνες Εθνικιστές και την πολιτική τους έκφραση, αλλά και οι Έλληνες Εθνικιστές θα βρίσκονται και αυτοί απέναντί τους!

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης