Κωστής Χατζηδάκης: Ο Υπουργός της ΝΔ εκτελεί το Περιβάλλον

  19/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας!

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ελλάδα δεν προστατεύει επαρκώς την βιοποικιλότητα σε περιοχές Natura, καθώς από το 2012 η χώρα μας δεν έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για τη διατήρηση οικοτόπων και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που απαιτούνται για αυτό το σκοπό. «Η Ελληνική Δημοκρατία, μη θεσπίζοντας εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών όλα τα αναγκαία μέτρα για τον καθορισμό των κατάλληλων στόχων διατήρησης και των κατάλληλων μέτρων διατήρησης όσον αφορά τους 239 τόπους κοινοτικής σημασίας οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και περιλαμβάνονται στην απόφαση 2006/613/ΕΚ της Επιτροπής, της 19ης Ιουλίου 2006, σχετικά με την έγκριση, σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου, του καταλόγου των τόπων κοινοτικής σημασίας για τη μεσογειακή βιογεωγραφική περιοχή, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει, αντιστοίχως, από το άρθρο 4, παράγραφος 4, και από το άρθρο 6, παράγραφος 1, της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 21ης Μαΐου 1992, για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2006/105/ΕΚ του Συμβουλίου, της 20ής Νοεμβρίου 2006», αναφέρει η απόφαση.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Ελλάδα κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου. Εάν, δηλαδή καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, που είναι πολύ πιθανό, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά.

Σε αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα και ο νυν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο νέος περιβαλλοντικός νόμος του είναι γεγονός εδώ και μερικούς μήνες. Μέσα στην προηγούμενη καραντίνα. Ενώ, οι πολίτες ήταν φυλακισμένοι στα σπίτια τους. Τυχαίο; Ο Υπουργός περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης εμμένει στη στάση, που έχει από την αρχή, γεμίζοντας ολόκληρη την Ελλάδα με αιολικά πάρκα. Ανεμογεννήτριες ξεπροβάλλουν πλέον παντού, στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, τις οποίες φρόντισε να υποβαθμίσει με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο που ψήφισε το σώμα, λίγους μήνες πριν, όπως προαναφέραμε. Ήδη, το φως της δημοσιότητας έχουν δει καταγγελίες όπου πωλούνται εκτάσεις γης σε επιχειρηματίες, με σκοπό την εκμετάλλευση. Ήδη, οι Εθνικοί μας Δρυμοί μετατρέπονται σε βιομηχανικές ζώνες. Από την Τήνο, την Δράμα, τα Γρεβενά, το Ηράκλειο Κρήτης, την Εύβοια, την Μάνη, τα Άγραφα και τόσα ακόμη μέρη της Ελλάδας το σύνθημα που ενώνει τους κατοίκους που αντιδρούν είναι: «Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά». Ο Χατζηδάκης έχει υποβαθμίσει το έργο των επιστημονικών συνεργατών, έχει εξοβελίσει τους Φορείς διαχείρισης, καθώς για τον ίδιο προέχουν οι «μπίζνες» με επιχειρηματίες, που ως γνωστόν ανήκουν στην οικογένεια γνωστών στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, που αναλαμβάνει αιολικά πάρκα με απευθείας αναθέσεις αλλά και χοτ σποτ!, και στην οποία εμπλέκεται ο πεθερός του Γεραπετρίτη.

Ας μην γελιόμαστε, εδώ και δεκαετίες το περιβάλλον εκτελείται από πολιτικούς και υπουργούς. Σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και ο Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ που επί 3 χρόνια υπουργίας του καμία πρόταση δεν ευδοκίμησε και δεν έγινε πράξη. Έκλεινε τα αυτιά του στις φωνές πολλών. Στο θέατρο του παραλόγου με τις κατηγορίες εκατέρωθεν η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Πάνω από 15 χρόνια οι κυβερνήσεις αδιαφόρησαν πλήρως για τα προβλήματα της χλωρίδας και της πανίδας! Είναι όλοι συνυπεύθυνοι! Δεν θέλουμε να γίνουμε προφήτες δεινών, αλλά η κατάσταση όλο και θα γίνεται χειρότερη. Γιατί, για τον Χατζηδάκη και τους ομοίους του μόνο η τσέπη τους μετράει και η εκτέλεση των συμβολαίων που έχουν αναλάβει για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης