ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2023: Στη μεγάλη γιορτή των κυνηγών και φέτος οι ΕΛΛΗΝΕΣ

Έλληνες  03/04/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο  Χρήστος Μουλάς

Όπως κάθε χρόνο (εκτός από τα δύο χρόνια του αποκλεισμού που λόγω κόβιντ δεν λειτούργησε η έκθεση) έτσι και φέτος αντιπροσωπεία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ επισκέφθηκε την έκθεση. Μαζί με την Αγγελική Βαλαβάνη Ντρίκου και δύο ακόμα συναγωνιστές συνομιλήσαμε με τους εκθέτες, τους γερακάρηδες, τους προέδρους των ομοσπονδιών, τους θηροφύλακες  και στο τέλος είχαμε μία μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κύριο Αραμπατζή, όπου ακούσαμε τα τρέχοντα θέματα τού κυνηγίου, προβλήματα και σύγχρονες ανησυχίες.

Εμείς από την μεριά μας αφού μεταφέραμε τούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Ηλία Κασιδιάρη που όπως και πέρυσι δεν είχε φυσική παρουσία στην έκθεση λόγω της άδικης κράτησής του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, αναφέραμε τα προγραμματικά σχέδια του κόμματός μας για την ύπαιθρο, την φύση, το περιβάλλον, την πανίδα, την χλωρίδα και κυρίως το κυνήγι και την διάδοσή του στις νέες γενιές, που φθείρονται πάνω από ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο... Άλλωστε όλη μέρα σήμερα τα ΜΜΕ έπαιζαν και πάλι ότι στον Άγιο Δημήτριο δύο συμμορίες ανηλίκων σκοτώθηκαν στο ξύλο. Αυτή είναι η κοινωνία που χτίζουμε μέσα σε τέσσερις τοίχους σε πάρκα άοσμα, ανάμεσα σε τσιμέντα άχρωμα... Τα παιδιά μας δεν εκτονώνονται, τα παιδιά μας απομακρύνθηκαν από τη φύση και δεν λειτουργούν φυσιολογικά. Οι προγραμματικές του κόμματός μας για το κυνήγι είναι επιθετικές:

Να μπει το κυνήγι, η φύση και ότι καλό αυτή προσφέρει στον άνθρωπο στα σχολεία, στην παιδεία...

Να μεταφέρουμε στα παιδιά μέσα στις τάξεις του σχολείου τους,  αυτήν την καταιγίδα χρωμάτων, ήχων,  μυρωδιών, συναισθημάτων πού βιώνουμε εμείς όταν βγαίνουμε για θήρευση καθαρίζοντας τον εγκέφαλό μας από κάθε πρόβλημα.

Το κυνήγι είναι αποδεκτό στην Ευρώπη (όπως και στην πατρίδα μας) ως μέσον διαχείρισης της φύσης. Είναι απολύτως νόμιμο, θα πρέπει λοιπόν να διδάσκεται στα σχολεία η ωφελιμότητά του.

Μεταφέραμε στον Πρόεδρο της κυνηγετικής Συνομοσπονδίας κ. Αραμπατζή τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας για τους θηροφύλακές μας, οι οποίοι είναι δικά μας παιδιά και οφείλουμε να τα  προστατέψουμε καθώς το νέο νομοσχέδιο που πέρασε την περασμένη εβδομάδα για το νερό εμπεριείχε κάποια άρθρα πού αυστηροποιούν τις ποινές  (και πολύ ορθά) για τους λαθροθήρες, κάτι που ζητούσαμε εδώ και χρόνια να γίνει ώστε να προστατευτεί το νόμιμο κυνήγι από τους παράνομους κατσαπλιάδες της υπαίθρου. Επισημαίνοντας ότι οι λαθροθήρες έχουν περισσότερους λόγους να αποθρασυνθούν, αποτελώντας νούμερο 1 κίνδυνο τις νύχτες πάνω στα σκοτεινά βουνά, γνωρίζοντας ότι η δικαιοσύνη πλέον δεν παίζει μαζί τους. Μεταφέραμε τις θέσεις του κόμματος για τις υπόλοιπες αξίες του κυνηγιού, εκγύμναση, γνωριμία των βουνών των δασών των πεδιάδων, σκληρές συνθήκες διαβίωσης...

Το κόμμα μας θα αντιμετωπίσει μέσα στη Βουλή το αισχρό νομοσχέδιο "Άργος", το οποίο παρά το ότι στην δημόσια διαβούλευση είχε πάνω από 39.000 επικριτικά σχόλια (αριθμός ρεκόρ) για νομοσχέδιο που μπαίνει σε διαβούλευση, η κυβέρνηση για να κάνει το χατίρι των υποτιθέμενων οικολόγων και τον δήθεν ζωόφιλων το πέρασε με άρθρα τα οποία εξοντώνουν την καθαροαιμία, την ιδιοκτησία καθώς και την ίδια την ύπαρξη των σκυλιών μας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης