Λευτεριά στον Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη: Η δίωξη συνεχίζεται από το καθεστώς Ράμα, η Αθήνα παραμένει μουδιασμένη

Έλληνες  03/07/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η αιτιολογία που επικαλέστηκε η δικαστής, ότι «λόγω παλαιότερης καταδίκης ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής» για να απορρίψει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος, φαίνεται πως δεν ισχύει και τα ντοκουμέντα είναι πια αδιάψευστα. Στο «φως» έρχεται λοιπόν ντοκουμέντο για το ποινικό μητρώο του Φρέντι Μπελέρη ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή. Η αιτιολογία που επικαλέστηκε η δικαστής, ότι «λόγω παλαιότερης καταδίκης ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής» για να απορρίψει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος, αποδεικνύεται πως δεν ισχύει.  «Αναδεικνύεται ψεύτικη δίωξη. Εμφάνισαν ένα ψεύτικο ποινικό μητρώο στο οποίο φαίνεται ο Φρέντι Μπελέρης να έχει καταδικαστεί για βαριά αδικήματα το οποίο δεν ισχύει.

Το ποινικό μητρώο είναι λευκό. Ακόμα και μέσα στη δικογραφία  υπάρχουν σημειώσεις που φαίνεται ότι το ποινικό μητρώο είναι αλλοιωμένο. Αυτό το στοιχείο δίνει ακόμα ένα όπλο στον πρωθυπουργό να κυνηγήσει το θέμα σε επίπεδο διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπελέρη, Θοδωρής Καραγιάννης. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, «ο Φρέντι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι για να πετύχει τη νίκη, πρέπει να είναι δυνατός και τολμηρός, η οικογένεια του είναι πιεσμένη γιατί ο άνθρωπός της είναι άδικα στη φυλακή εδώ και δύο μήνες». Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή από τις 12 Μαΐου, δύο ημέρες δηλαδή πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Στις εκλογές, αν και στη φυλακή, εξελέγη δήμαρχος, οι αλβανικές Αρχές ωστόσο δεν του χορηγούν άδεια για την ορκωμοσία. Προσωρινά τη διοίκηση του δήμου, έχει ο τελευταίος δήμαρχος. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νεότερη εξέλιξη τις επόμενες 30 ημέρες, θα υπάρξει παρέμβαση του περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις.

Το καθεστώς Ράμα έχει προηγούμενα μαζί του. Το μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει με την διοίκηση του δήμου που δικαιωματικά ανήκει στον Φρέντι… Απέναντι στην μαφία της Αλβανίας, η Αθήνα παραμένει μουδιασμένη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι Βορειοηπειρώτες βράζουν με τον Νίκο Δένδια! Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ, ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης