Μάτι: 2 χρόνια πριν - Έγκλημα χωρίς τιμωρία!

  23/07/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν από 2 ακριβώς χρόνια, δεν είχε ακόμα νυχτώσει και στο βάθος του ορίζοντα - κάπου κοντά στη Ραφήνα - διέκρινα τις πύρινες γλώσσες. Κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, πήρα το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκα προς το σημείο. Με την ιδιότητα του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, προσέτρεξα εκεί που κατάλαβα πως υπάρχει ανάγκη συνδρομής.

Η λέξη χάος δεν μπορεί να περιγράψει τις εικόνες που αντίκρισα. Θυμάμαι στη μέση της λεωφόρου Μαραθώνος μία οδηγό να προσπαθεί να κάνει αναστροφή, να πανικοβάλλεται και να κλείνει την κυκλοφορία. Την ίδια ώρα οι φωτιές να προσεγγίζουν την κατοικημένη περιοχή και οι περίοικοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όσο και αν προσπαθούσαμε να βάλουμε τάξη στο χάος, αυτό ήταν παντελώς αδύνατο.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ μαζί με ομάδες εθελοντών σβήναμε εστίες της πυρκαγιάς, μάθαμε πως στο Μάτι υπήρχαν νεκροί. Πολίτες που είχαν βρεθεί στην περιοχή μας περιέγραψαν εικόνες που ήταν αδύνατο να πιστέψουμε. Εκείνες ακριβώς τις τραγικές στιγμές, ο Τσίπρας - που είχε απόλυτη γνώση των γεγονότων - έκανε σόου στα κανάλια, παριστάνοντας ότι δεν ξέρει τίποτα!

Όταν πέρασαν οι μέρες και βρέθηκα στο βήμα της βουλής για να μιλήσω για αυτά τα γεγονότα, απαίτησα ένα πράγμα: να αποδοθούν ποινικές ευθύνες! Να πάνε στη φυλακή οι υπαίτιοι της τραγωδίας! Σε αυτούς συμπεριέλαβα τον Τσίπρα, τον Καμμένο, την Δούρου και τον Τόσκα, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν στην τραγωδία.

Δύο χρόνια αργότερα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν πήγαν φυλακή οι υπεύθυνοι, αλλά ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε το χρίσμα του γενικού γραμματέα του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ. Όσα και να λένε στις τηλεοράσεις οι πολιτικοί, κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί γιατί παίζουν όλοι στο ίδιο βρώμικο παιχνίδι με εναλλαγή στους κύριους ρόλους και με μοναδικό στόχο την εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Δύο χρόνια μετά, ας κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στις φλόγες. Και ας παραδειγματιστούμε από το θάρρος και την αυταπάρνηση των λίγων ανδρών, ενστόλων και εθελοντών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για στηρίξουν με ανιδιοτέλεια τους συνανθρώπους μας. Ήταν τιμή που ήμουν εκεί, μαζί με αυτούς τους άνδρες.

Ηλίας Κασιδιάρης


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης