Εμπαίζει τους αγρότες ο Βορίδης

  25/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι θίασος. Το να ασχολείσαι με την πολιτική πορεία του Μάκη Βορίδη είναι από γραφικό έως και αστείο. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, καθώς είναι υπουργός και μάλιστα σε ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία! Ο Μάκης Βορίδης, λοιπόν, χωρίς να θέλει να είναι εκεί που βρίσκεται (τον τοποθέτησε εκεί ο Μητσοτάκης για να τον εξοβελίσει) έχει χάσει τελείως την μπάλα, σχετικά με τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, που όχι μόνο δεν λύνει αλλά δημιουργεί και περισσότερα.Οι αντιδράσεις στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους είναι έντονες, χωρίς να μπορεί πλέον να αποσιωπηθεί η δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κύκλους τους. Πάμε να δούμε ορισμένα σημεία.

Ό,τι πήρατε, πήρατε, λέει ο Βορίδης για τις παλιές εξισωτικές

Έγγραφη απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Βουλή. Σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού συνεχιζόμενων πράξεων, δικαιούχοι για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης είναι μόνο οι παραγωγοί με ημερομηνία απόφασης ένταξης πράξης σε σχετικό μέτρο του Π.Α.Α. 2007-2013 μέχρι την 31/12/2015. Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στην βουλή στις 13 Νοεμβρίου 2020, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Ταυτόχρονα εξηγεί ότι οι τελευταίες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διορθωτικών ενεργειών επί των αξιολογήσεων/υπολογισμού πληρωμής συνυπολογίζοντας τις ενδικοφανείς προσφυγές των παραγωγών που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις καθορισμού συνεχιζόμενων πράξεων του Π.Α.Α. 2014-2020.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για κορωνοενίσχυση: Στο περίμενε η Καλαμών

Αντιδράσεις αρχίζουν και υπάρχουν σε όλη τη χώρα για τη μη συμπερίληψη των ετερο-επαγγελματιών στην κορωνοενίσχυση του ελαιολάδου, ενώ την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει τι θα συμβεί με το ίδιο θέμα και με την ενίσχυση της Καλαμών, με την Κομισιόν να έχει δώσει το ΟΚ να στηριχθούν όλοι οι ενεργοί παραγωγοί και όχι μόνον οι κατ΄ επάγγελμα. Οι εν λόγω παραγωγοί θεωρούν εαυτούς αδικημένους καθώς όπως αναφέρουν κινούν κι εκείνοι την οικονομία κι έχουν πληγεί οι εκμεταλλεύσεις τους, όμως το ΥπΑΑΤ τους εξαιρεί από οποιαδήποτε ενίσχυση.

Παλιές ΜΥΦ καίνε αγρότες, έφτασαν ραβασάκια σε παραγωγούς μετά 6 χρόνια

Έξαλλοι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα κατήγγειλαν στο περιοδικό «ΑγροΤύπος» την αδικία που υπέστησαν με τις εκπρόθεσμες ΜΥΦ για παλιότερα έτη. Σε χωριό της Χαλκιδικής, όπως ενημέρωσε ο ΑγροΤύπος, αρκετοί αγρότες -κυρίως ελαιοπαραγωγοί- που μαστίζονται από τις εξευτελιστικές εμπορικές τιμές και τα ράβε-ξήλωνε του ΥπΑΑΤ με τις πλατφόρμες των ενισχύσεων, καλούνται να πληρώσουν στην Εφορία... αχρείαστα 100άρια (ευρώ), επειδή υπέβαλαν εκπρόθεσμα ΜΥΦ το έτος 2016. Οι αγρότες έλαβαν πριν από λίγες ημέρες τα ραβασάκια και πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Είναι μόνο λόγια

Όση βοήθεια έδωσε στα κτηνοτροφικά άλλη τόση θα δώσει και στην ελαιουργία. Ο άνθρωπος είναι μόνο λόγια και τίποτα άλλο. Δεν βοηθάει τους παραγωγούς αλλά κοιτάει πως θα ικανοποιήσει την δικιά του μερίδα ανθρώπων που του λένε τι να κάνει. Το έκανε με το "επίδομα" και καλά των παραγωγών που έχασαν το Πάσχα του 2020 τις τιμές και δόθηκε επίδομα σε παραγωγούς που είχαν γάλα το 2019! Αυτά μόνο Βορίδης με την βοήθεια κάποιων και καλά αγροτοπατέρων. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν άσχετο υπουργό. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει έναν δυναμικό αγρο-κτηνοτροφικό τομέα ικανό να παρέχει αυτάρκεια στην ελληνική κοινωνία αλλά και μετις εξαγωγές να προσφέρουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς, όμως, όπως ήδη είπαμε, το πρόβλημα είναι ο Βορίδης και οι άστοχες πολιτικές του, που καταστρέφουν τους αγρότες και τους

κτηνοτρόφους μας!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης