Ιμάμης Τεμένους Βοτανικού: «Δεν μας αρκεί ένα τζαμί»

  26/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στο zougla.gr ο Σίντι Μοχάμεντ Ζακί, Ιμάμης του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Τα όσα είπε, είναι εξόχως διαφωτιστικά για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται ορισμένοι εκ των λεγομένων «μετριοπαθών μουσουλμάνων».

Αρχικά, ο Ζακί αρνήθηκε να καταδικάσει τη λειτουργία παράνομων τζαμιών την ελληνική επικράτεια: «Τα παράτυπα Τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα, αυτό γίνεται διότι δεν θα μπορούσε ο κάθε μουσουλμάνος να κάνει αλλιώς…», ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του όσοι λειτουργούν σε αυτά δεν είναι παράνομοι, αλλά απλώς παράτυποι: «Παράνομος Ιμάμης δεν υπάρχει…Υπάρχουν άτυποι Ιμάμηδες».

Στη συνέχεια, υπέβαλε το αίτημα που όλοι γνώριζαν ότι θα προβληθεί εκ μέρους των μουσουλμάνων μετά τη λειτουργία του πρώτου τζαμιού της Αθήνας: «Το Τέμενος της Αθήνας δεν έχει τη χωρητικότητα για όλους τους μουσουλμάνους. Θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο και τρίτο και παραπάνω».

Ερωτηθείς για την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε στις 29 Οκτωβρίου ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Αουσαουί στη Νίκαια της Γαλλίας (θυμίζουμε ότι ο δράστης εισήλθε σε εκκλησία και σκότωσε τρία άτομα: αποκεφάλισε μια 60χρονη γυναίκα, έκοψε τον λαιμό ενός 55χρονου και φόνευσε με πολλές μαχαιριές μια 44χρονη), ο Ιμάμης του Βοτανικού δήλωσε: «Καταρχάς το Ισλάμ καταδικάζει τη βία…Αλλά υπάρχει και ένα ερώτημα… Γιατί να προκαλέσεις κάποιον για να τον φτάσεις στο σημείο να αντιδρά έτσι;…Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει καν να τα αγγίζουμε…Όλα εκτός από τον Προφήτη μας…». Ανακύπτει βέβαια το ερώτημα, ποιον και με ποιον τρόπο προκάλεσαν άραγε τα αθώα θύματα της σφαγής της Νίκαιας;

Ακόμα και για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, ο Ζακί προτίμησε να απαντήσει με υπεκφυγές και προφανείς ιστορικές ανακρίβειες: «Η Αγία Σοφία υπήρξε πρώτα εκκλησία και μετά μετατράπηκε σε Τζαμί ή ήταν Τζαμί και μετατράπηκε σε εκκλησία; Εδώ είναι τώρα το ερώτημα. Οπότε, εάν ο Ερντογάν άλλαξε την Αγία Σοφία και την έκανε Τζαμί, κι ενώ στην αρχή ήτανε εκκλησία, τότε έκανε λάθος. Εάν ήτανε στα παλαιά χρόνια Τζαμί, θα παραμένει Τζαμί».

Θυμίζουμε ότι ο Ιμάμης του Τεμένους του Βοτανικού διορίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2020 με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ενώ τα ΜΜΕ έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως «άνθρωπο χαμηλών τόνων».

Αν είναι έτσι οι μετριοπαθείς, φανταστείτε τι απόψεις έχουν οι ακραίοι!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης