Μπουγάς Τρύφων: Μονόδρομος η «Σεισάχθεια»

  16/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο θέμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες εσόδων για το κράτος και για την ελληνική οικονομία, έχουν τινάξει την αγορά, στον αέρα. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή, η κυβέρνηση αποφάσισε άρον άρον το άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού, από Δευτέρα 18 του μήνα, αλλά ήδη η ζημιά που έχει δημιουργηθεί, είναι τεράστια.

Η κυβέρνηση, μπροστά στην απειλή του λουκέτου, για τουλάχιστον 70-80.000 επιχειρήσεις, κάτι που θα φέρει έκρηξη στην ανεργία, προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει την εικόνα πως με βάση την πορεία της «πανδημίας» στην χώρα μας, μπορεί δειλά-δειλά να επιστρέψει μια υποτυπώδης κανονικότητα στο λιανεμπόριο.

Αυτή όμως είναι μια αντιφατική προσέγγιση σε σχέση με την τακτική που η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, καθώς όλοι περιμένουν την έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά το υποτιθέμενο «success story» των πρώτων μηνών, η κυβέρνηση ουδέποτε έλαβε υπόψη της τις φωνές των λιανεμπόρων που ζητούσαν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να προληφθεί το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, για να μπορέσει η αγορά να στέκεται στα πόδια της, μένοντας ανοικτή για κάποιο συνεχόμενο διάστημα, ώστε να ορθοποδήσει. Καμία μέριμνα και κανένα στρατηγικό σχέδιο, δεν υπήρξε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να ανοιγοκλείνουν επί της ουσίας, χωρίς αντίκρισμα.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση, όταν θα έρθει το τρίτο και ίσως πιο βαρύ κύμα κρουσμάτων; Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατηγορείται από έγκριτους επιδημιολόγους για τσαπατσούλικες δουλειές, στην ενημέρωση που θα έπρεπε να παρέχεται στους ίδιους τους επιστήμονες για τα στοιχεία της λεγομένης πανδημίας. Μάλιστα η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού, σε πρόσφατες δηλώσεις της έθεσε και θέμα διαφάνειας λέγοντας πως «Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή. Εκτιμώ ότι ούτε τα μέλη της επιτροπής (λοιμωξιολόγων) έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ». Είναι φανερό πως παρά τις επιτυχίες που διατυμπάνιζε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ΝΔ, πάμε ολοταχώς να βιώσουμε ζοφερές εμπειρίες από την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση και να δώσει ουσιαστικές λύσεις και το 2021.

Με επικοινωνιακές φανφάρες η ΝΔ, δεν θα γλιτώσει τη συντριβή στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που θα βιώσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες κατά το νέο έτος, με την ανεργία και τα λουκέτα, που θα φέρει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνη πραγματική λύση είναι η «σεισάχθεια». Θα πρέπει να σβηστούν όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, να σβήσουν από παντού, ακόμα και από τον «Τειρεσία», αφού στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Για να επανεκκινήσει η πρωτογενής παραγωγή, η διαγραφή των χρεών και η απεμπλοκή από το σύστημα «Τειρεσία» αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση της αγοράς.

ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Έλληνες για την Καλλιθέα»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης