Μπροστά σε ένα νέο επικοινωνιακό φιάσκο;

  15/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας της 12ης Δεκεμβρίου 2020, «Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο. Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.»

Η δημοσιοποίηση της ανωτέρω έρευνας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την εξαγωγή των αρνητικών αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της μη επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, για τις παράνομες ενέργειες της, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδος.

Από δημοσιογραφικές πληροφορίες-ενημερώσεις έγινε γνωστό ότι οι ανωτέρω δύο(2)ημεδαποί, είναι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, (αμφότεροι) μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου, τουρκικής συνείδησης, καθότι όπως δηλώθηκε, ενέργησαν χάριν της «μητέρας πατρίδος»!!! Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ο 35χρονος Sebahateen, γνωστός για την ανθελληνική του δράση, είναι διορισμένος από την «Τουρκική Δημοκρατία», ως υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο (αντίστοιχο του Ελληνικού στην Ανδριανούπολη) και ο έτερος 54χρονος, είναι προσληφθείς ως πλήρωμα-μάγειρας, του επιδοτούμενου από το κράτος πλοίου που εκτελεί την ακτοπλοϊκή Γραμμή Ρόδου-Μεγίστης (Καστελλορίζου), με δωρεάν εισιτήριο. Επίσης όπως διέρρευσε από δημοσιογραφικές πηγές, ο ανωτέρω 54χρονος -φερόμενος ως κατηγορούμενος- ομολόγησε τις αποδιδόμενες σε βάρος του πράξεις, ενώ ο έτερος (Προξενικός Υπάλληλος) ζήτησε και του χορηγήθηκε προθεσμία πέντε (5) ημερών για να παράσχει εξηγήσεις.

Όπως προκύπτει από το ανωτέρω δελτίο τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλήψεις ή προφυλακίσεις δεν πραγματοποιήθηκαν και ως εκ τούτου οι ανωτέρω φερόμενοι ως κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι!!!

Είναι γνωστό τοις πάσι πως ένα σοβαρό κράτος, αναζητώντας υπαλλήλους ή πράκτορες του σε μια ξένη χώρα, απευθύνεται πρωτίστως και κυρίως σε ανθρώπους, που θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά είναι φίλιοι, προκειμένου οι προσλαμβανόμενοι ή στρατολογούμενοι, να έχουν περισσότερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Επίσης γνωστό είναι πως σε ένα σοβαρό κράτος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του είναι καλά οργανωμένες τόσο στο τομέα της κατασκοπείας του εχθρού όσο και προπάντων στον τομέα της αντικατασκοπείας. Στις δε ευαίσθητες περιοχές της χώρας οι υπηρεσίες αυτές του κράτους, θα πρέπει να έχουν τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο. Τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, ποια είναι η πλέον ευαίσθητη περιοχή της πατρίδος μας; Ασφαλώς η Ρόδος και το απέναντι της Νησιωτικό Σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, όπου τα άτομα που εγείρουν υποψίες, θα έπρεπε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και όχι να αφήνονται να αλωνίζουν σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων.

Και τίθενται ευθέως τα ερωτήματα:

Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής το πλήρωμα του μοναδικού πλοίου γραμμής και το τι καπνό «φουμάρει» ο καθένας τους; όταν μάλιστα με το πλοίο αυτό συνταξίδευαν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις προς και από, το σύμπλεγμα;

Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής τα σημεία που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Ελλάδος δεν είχαν σήμα, επικαλυπτόμενες από τις Τούρκικες;

Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής αν σε αυτά τα σημεία συμπεριλαμβανόταν και η γραμμή διέλευσης του πλοίου Ρόδου-Μεγίστης και συνεπώς οι επικοινωνίες με τις Μικρασιατικές Ακτές δύναντο να διενεργηθούν με ασφάλεια; Είχαν τον έλεγχο των επικοινωνιών που γίνονται μέσω των Τουρκικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην συγκεκριμένη ακριτική περιοχή;

Ελπίζουμε να μην είμαστε μπροστά σε ένα νέο επικοινωνιακό φιάσκο...

Λάμπρος Χουλιαράς

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. έ.α. - Συγγραφέας - Στρατηγικός Αναλυτής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης