Μας «ληστεύουν» τα όνειρα

  08/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Λαζόπουλου

Η γενιά του ‘80 και του ‘90 ζει απίστευτα γεγονότα. Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος στην παγκόσμια ιστορία. Από τη μία το ξεπούλημα της χώρας με αριστερά και δεξιά μνημόνια, ο ευτελισμός της δικαιοσύνης, η ανυπαρξία στην περίθαλψη και η ισοπέδωση των αξιών. Αλλά το χειρότερο όλων είναι, από την άλλη, η «ληστεία» των ονείρων μας. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και εξευτελισμός της προσωπικότητάς μας, θυσία στο βωμό της «προστασίας» της υγείας μας. 11 χρόνια «μας σώζουν» αριστερές κυβερνήσεις, δεξιές, κεντροδεξιές, κεντρώες, αριστεροί με δεξιούς, δεξιοί με αριστερούς και καταλήγουμε να μην έχουμε όρεξη να φανταστούμε τη ζωή μας τα επόμενα 10 χρόνια.

Μας ζητάνε υπομονή, μη ξέροντας τι να υπομένουμε. Μας ζητάνε να τους ακούσουμε αλλά δεν μιλάνε. Μας ζητάνε να τους πιστέψουμε, λέγοντάς μας ψέματα.

Με τι ψυχολογία να δουλέψουμε και να παράγουμε στο επιχειρείν όταν δεν ξέρουμε πότε θα δουλέψουμε και υπό ποιες συνθήκες; Πόσο στοιχίζουν οι εργατοώρες μας όταν τέλος του μήνα δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε σε εισφορές; Όταν υπάρχει ασυδοσία σε όλους τους τομείς; Μας εξαναγκάζουν να χρεωθούμε όλοι οι Έλληνες χωρίς να ξέρουμε τον λόγο.

Μας κινεζοποιούν διαλύοντας έντεχνα τη μεσαία τάξη. Θέλουν φτηνά χέρια για να έρθουν οι πολυεθνικές και να στήσουν τις επιχειρήσεις δωρεάν αφού οι ψευδοπολιτικοί μας δεν ήξεραν ή δεν πρόλαβαν να δουν τι έχουν υπογράψει. Μας θέλουν να μην μιλάμε και να σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε ονείρωξη των πολυεθνικών και έμμεσα μας γεμίζουν λαθρομετανάστες εργαλειοποιώντας τους στα μοχθηρά τους σχέδια ώστε να υποκύψουμε στα μεροκάματα της εξαθλίωσης. Όσοι Έλληνες επιχείρησαν και έβαλαν τα λεφτά τους στην ανάπτυξη της χώρας, τους διέλυσαν ενώ όσοι έκρυψαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες ήρθαν ως σωτήρες να κουνήσουν το δάχτυλο σε αυτόν τον περήφανο και εργατικό λαό.

Αλλά πόσο εργατικός να είναι όταν του βάζεις τρικλοποδιές; Όταν το σούπερ μάρκετ του μήνα είναι μεγαλύτερο από το βασικό μισθό; Όταν του βάζεις τεκμήριο στα παιδιά του; Όταν του βάζεις 24% ΦΠΑ στα αγαθά; Όταν του φορολογείς το υπόγειο που μένει; Όταν τον υπερχρεώνεις στο ηλεκτρικό ρεύμα; Όταν οι ασφαλιστικές εισφορές είναι σχεδόν όσο ο μισθός; Όταν η μαύρη εργασία υπερκαλύπτει τη νόμιμη; Όταν, όταν, όταν;

Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Οι Έλληνες για την Πατρίδα έρχονται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας με έναν σκοπό: Την κοινωνική δικαιοσύνη. Την αλληλεγγύη στον Έλληνα. Στήριξέ μας, πλαισίωσε τον αγώνα μας, για μια Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης