Εμβόλια κατά Covid: Pfizer- Moderna - Άρθρο του καρδιοχειρουργού Δρος Βασίλειου Αποστολίδη

  08/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ασφάλεια, Δραστικότητα – Αποτελεσματικότητα,

Απώτερες- Μελλοντικές Αντιδράσεις, Χρόνος που καταλείπει Ανοσία

Διάγουμε μία περίοδο όπου όλα στρέφονται γύρω από τον κορωνοϊό Sars-Cov-2, ο οποίος είναι αρκετά πιθανό ότι δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε σε ένα εργαστήριο των Κινέζων της WUHAN, άποψη που υποστηρίζουν αρκετοί ερευνητές, που τα πιόνια του συστήματος τους βαφτίζουν, κατά τον πιο κομψό τρόπο σκεπτικιστές έως και συνωμοσιολόγους.

Η αντίδραση της ανθρωπότητας στον επικίνδυνο αυτόν ιό, ήταν η δημιουργία εμβολίων τα οποία αδειοδοτήθηκαν και εγκρίθηκαν ταχύτατα υπό όρους, χωρίς να ακολουθηθούν οι συνήθεις επιστημονικές διαδικασίες που οδηγούν στην Ασφάλεια και γνώση Δραστικότητας και Αποτελεσματικότητας των προσφάτων εμβολίων κατά Covid-19.

Τα διάφορα μέχρι τώρα εμβόλια εδώ και δύο αιώνες, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την ανθρωπότητα, δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφαλείας έναντι πολλών δύσκολα θεραπεύσιμων και θανατηφόρων ασθενειών. Ορισμένα εμβόλια μάλιστα, πέτυχαν να εξαλείψουν τέτοιες ασθένειες. Για όλα όμως είχαν απαρέγκλιτα ακολουθηθεί τα πρωτόκολλα δημιουργίας ανάπτυξης και διάθεσης των εμβολίων στους πληθυσμούς.

Παραθέτουμε κατωτέρω τον πίνακα του ΠΟΥ, τον οποίο το BBC δημοσιοποίησε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bbc.com>health-55056016, όπου καταδεικνύεται η επιστημονική διαδικασία για την δημιουργία και την έγκριση εμβολίων.

Στον πίνακα αυτό, φαίνεται ότι τα εμβόλια χρειάζονται μια υπερδεκαετή πειραματική χρονική διάρκεια, για να αποδοθούν ασφαλή και ενεργά στην ανθρωπότητα.

Πηγή Πίνακα: ΒΒC

Στην περίπτωση του εμβολίου κατά του COVID υπάρχει το επιστημονικό παράδοξο της ταχείας ανάπτυξης του εμβολίου, για το οποίο προβάλλεται ως δικαιολογία η επικινδυνότητα του ιού.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι το ποσοστό των θανάτων επί του συνολικού αριθμού θανάτων από COVID, είναι:

1) πάνω από 83 έως 86% σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών και

2) ένα υπόλοιπο σχεδόν 10 έως 13% στα άτομα με βαριές χρόνιες υποκείμενες ασθένειες, που έχουν σχέση με την δυνατότητα του οργανισμού για την ανοσολογική απάντηση έναντι του κορωνοϊού, ως επίσης και

3) οι Υγειονομικοί λειτουργοί ,οι οποίοι δέχονται μεγάλο ιικό φορτίο

(μεγάλη ποσότητα ιών, από τους ασθενείς που νοσηλεύουν),

κατά την αυτοθυσιακή ενασχόληση, με το λειτούργημά τους.

Με βάση αυτό, το κυβερνητικό πρόγραμμα εμβολιασμού προβλέπει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ως άνω τριών ομάδων, αναλαμβάνοντας όμως και όλο τον πιθανό κίνδυνο ενός μη ασφαλούς εμβολιασμού, χωρίς να είναι γνωστή η δραστικότητα, αλλά και οι απώτερες αντιδράσεις και επιπλοκές.

Ο πανικός και η ταραχή που επικρατούν στην επιστημονική κοινότητα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), καταδεικνύονται και από τις πλήρως αντιεπιστημονικές και αντιδεοντολογικές απόψεις και αποφάσεις, είτε για εμβολιασμό δεύτερης δόσης με διαφορετικό εμβόλιο από το πρώτο, είτε για μικρότερη ποσότητα δόσης εμβολίου, κάτι που και τα δύο αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια αυτά, είναι ακόμα σε εμβρυικά πειραματικά στάδια.

Τα εμβόλια αυτά, τύπου m-RNA, που επεμβαίνουν γονιδιακά, έχουν αρχίσει να πειραματίζονται από το 1984 και εντός τριανταπεντηκονταετίας δεν κατάφεραν να τα αποδώσουν προς διάθεση και τώρα σε μόλις λίγους μήνες καλούνται όλοι οι πολίτες παγκοσμίως να εμβολιαστούν ακόμη και υποχρεωτικά.

Όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων, αυτή δεν έχει ερευνηθεί πλήρως και επαρκώς και πρέπει να υπάρχει σύνεση σχετικά με αυτά τα εμβόλια, διότι ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν μάς οδηγεί σε αχαρτογράφητες άγνωστες επιπτώσεις.

Φυσικά και γενικώς δεν τασσόμαστε κατά της χρήσης εμβολίων, είμαστε υπέρ αυτών, αλλά μιλώντας για την συγκεκριμένη περίπτωση τονίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι επιστημονικές δικλείδες ασφαλείας, ώστε όσοι επιλέξουν να το κάνουν σε αυτήν την πρώιμη πειραματικά φάση να μην εκτίθενται σε κινδύνους. Δυστυχώς ούτε οι επιστήμονες εκείνοι που προφανώς εξυπηρετούν πολιτικούς στόχους του Μητσοτάκη, ούτε και τα ελεγχόμενα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, ψελλίζουν κάτι για αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Η δραστικότητα επίσης είναι αμφιλεγόμενη διότι οι συνθήκες διατήρησης και αποθήκευσης κάποιων εμβολίων Pfizer και Moderna είναι πολύ ακραία ευαίσθητες, (παραμονή μέχρι την διάθεση κάτω των -70 και -20 βαθμών Κελσίου), ενώ κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσον διατηρείται η δραστικότητα τους, αν κάποια εξ αυτών διαταραχθεί.

Επισημαίνονται εδώ οι διθυραμβικές ανακοινώσεις των ΜΜΕ, που ακούστηκαν για την αγορά των 14 ειδικών καταψυκτών, για τις ανάγκες της χώρας σαν να επρόκειτο για χρηματοκιβώτια με περιεχόμενο, σε κάθε ένα από αυτά, 5 τόνους χρυσό!

Στην πραγματικότητα, η τιμή κάθε καταψύκτη τέτοιου τύπου στο διαδίκτυο εγγίζει τις 10.000 ευρώ, όσο περίπου ένα παγκάκι του Μεγάλου Περιπάτου Μπακογιάννη.

Εκτός των ανωτέρω, δεν είναι γνωστός ο χρόνος έναρξης και διατήρησης αυτής της δραστικότητας, δηλαδή σε πόσο χρόνο έχει δραστικότητα και για πόσο χρόνο καταλείπει ανοσία. Όπως φαίνεται στον ανωτέρω πίνακα, η φάση ΙΙΙ ως και την διάθεση στην ανάπτυξη ενός κανονικού εμβολίου, διαρκεί το λιγότερο 7 έτη έως την οριστικοποίηση και έναρξη της παραγωγής εμβολίων. Στην περίπτωση των εμβολίων COVID, η φάση ΙΙΙ διήρκεσε μόνον 5 με 6 μήνες.

Επίσης, με την εμφάνιση μεταλλάξεων του ιού, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα όσον αφορά πλέον την δραστικότητα των εμβολίων αυτών γιατί κανένας επιστήμων ή ερευνητής παγκοσμίως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετά από κάποια μετάλλαξη τα εμβόλια παραμένουν ενεργά.

Τέλος, σχετικά με τις απώτερες - μελλοντικές επιπτώσεις του εμβολίου στον οργανισμό αυτού που το λαμβάνει, (δηλαδή πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός που θα δεχθεί τον ξένο παράγοντα που περιέχει το κάθε εμβόλιο), αυτές είναι τελείως άγνωστες και αυτό αποδεικνύεται από την αντιμετώπιση των Φαρμακευτικών εταιρειών που τα παράγουν, καθόσον ζητείται υπεύθυνη δήλωση από κάθε εμβολιαζόμενο ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για οποιεσδήποτε παρενέργειες.

Δρ Βασίλειος Αποστολίδης

Καρδιοχειρουργός


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης