Σύμβουλος Μπάιντεν: «Είμαστε κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία»

  11/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, το -γνωστό και μη εξαιρετέο- ΕΛΙΑΜΕΠ οργάνωσε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία επανεκκίνηση;»

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο ΜΑΙΚΛ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ, στενός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Τα όσα είπε κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης ο Κάρπεντερ, πραγματικά αποστόμωσαν όλους εκείνους οι οποίοι βιάστηκαν να μιλήσουν για τον «ένθερμο φιλέλληνα Τζο Μπάιντεν», ο οποίος δήθεν «ορθώσει τείχος απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις»

Ο Κάρπεντερ λοιπόν, είπε ότι «η νέα αμερικανική διοίκηση τάσσεται κατά των μονομερών ενεργειών σε βάρος της Τουρκίας» (!), περιγράφοντας το δόγμα της Προεδρίας Μπάιντεν ουσιαστικά ως μία προσπάθεια κατευνασμού της Τουρκίας. «Δεν θέλουμε να στριμώξουμε την Τουρκία στη γωνία, να της επιβάλλουμε κυρώσεις ή να προκαλέσουμε την οικονομική της κατάρρευση» ήταν τα λόγια του. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε, αν η Τουρκία το θέλει, να επιστρέψει στα οφέλη που παρέχει η συμμαχία του ΝΑΤΟ», μιλώντας μάλιστα ανοιχτά ακόμα και για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής και απόκτησης F-35 στην περίπτωση που αυτή επιδείξει λογική συμπεριφορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Ο Κάρπεντερ έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι οι απόψεις του Μακρόν αναφορικά με την Τουρκία τον βρίσκουν αντίθετο, καθώς «είναι σαν να παίρνεις μία βαριοπούλα για να λύσεις ένα πρόβλημα το οποίο χρήζει πιο εκλεπτυσμένης αντιμετωπισης»!

Τις επίμαχες δηλώσεις του, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από το 39:20 έως το 46:00 του βίντεο.

Κι αν ο συγκεκριμένος παράγων εκφράζεται έτσι ενώπιον ενός ελληνικού think tank, μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα λέει σε άλλα fora!

Να επισημάνουμε ότι ο Κάρπεντερ δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, καθώς έχει την ιδιότητα του Managing Director της δεξαμενής σκέψης «Penn Biden Center» και έχει υπηρετήσει στο Λευκό Οίκο ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν (την εποχή που ο τελευταίος ήταν Αντιπρόεδρος του Ομπάμα) .

Βλέπουμε λοιπόν ότι, πριν ακόμα επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, γίνονται δηλώσεις που προσγειώνουν απότομα όλους όσοι είχαν μεγάλες προσδοκίες από τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Συμπέρασμα; Τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων δεν προσφέρονται για εύκολη προπαγάνδα και εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Χρέος κάθε Έλληνα αναφορικά με την εξωτερική πολιτική είναι:

1ον Χάραξη πορείας με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών δικαίων και όχι την συμπάθεια στον τάδε ή τον δείνα ξένο ηγέτη.

2ον Ορθή κατανόηση των ευμετάβλητων συνθηκών και δεδομένων που ανά πάσα στιγμή ανακύπτουν στις διεθνείς σχέσεις.

3ον Αξιοποίηση των αντιτιθέμενων συμφερόντων στη διεθνή κονίστρα, προς εξυπηρέτηση της χώρας μας!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης