Μεγάλος Περίπατος ή Μεγάλος Περίπλους;

Έλληνες  15/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Άννα Κλιμαντοπούλου

Θα αναφέρουν ότι φταίει ο άστατος καιρός των προηγούμενων ημερών. Ίσως δικαιολογηθούν και μας πουν ότι φταίει η… κλιματική αλλαγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης (ειρωνικά το λέω).

Είναι πολλά τα λεφτά. Και είναι και το μόνο που τους ενδιαφέρει. Γιατί να σκεφτούν τη νεροποντή; Γιατί να σκεφτούν πώς θα απομακρύνονται τα νερά σε ένα θερινό μπουρίνι; Λεπτομέρειες είναι αυτά. Οδός Πανεπιστημίου. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Ακρόπολη. Κανένας δεν σύνδεσε το νέο… αυτό έργο με το υπόγειο δίκτυο της πόλης για να απομακρύνονται τα νερά. Άλλωστε, λίγοι θα την πληρώσουν. Κάποιοι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι και όσοι τυχαίνει να δουλεύουν τέτοιες ώρες στο κέντρο της Αθήνας. Όλα στο πόδι. Όλα για την φωτογραφία και για τα λεφτά! Η ζωή του Αθηναίου περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα. Αναρωτιόμαστε τι κέρδισε τελικά ο Έλληνας από τον πολυδιαφημιζόμενο Μεγάλο Περίπατο του Μπακογιάννη; Περισσότερη κίνηση, ατελείωτη ταλαιπωρία και φυσικά πλημμύρα.

Θυμίζουμε, ότι ο μοναδικός που πραγματοποίησε ενέργειες και κινητοποίησε τους Θεσμούς για έρευνα, σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η Δικαιοσύνη ξεκίνησε την εναντίον του Κ. Μπακογιάννη ποινική έρευνα, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Για παράβαση καθήκοντος, απάτη και απιστία μήνυσε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας και υποψήφιος με το εθνικό κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ", Ηλίας Κασιδιάρης, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για το φιάσκο του "Μεγάλου Περιπάτου".

Μετά τη δημόσια παραδοχή του Μπακογιάννη για πλήρη αποτυχία του έργου του Μεγάλου Περίπατου, που στοίχισε 2 εκατ. ευρώ, η Δικαιοσύνη ξεκίνησε την εναντίον του ποινική έρευνα, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να εξεταστούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της απάτης και της απιστίας εις βάρος του Δήμου Αθηναίων», ανέφεραν τα σχετικά ρεπορτάζ εκείνες τις ημέρες.

Και δυστυχώς, αυτήν την πλήρη αποτυχία συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμα οι Έλληνες πολίτες. Ως πότε;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης