Η Μειονότητα που πάει να σβήσει και οι ΕΛΛΗΝΕΣ

Έλληνες  21/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έγραψε το περασμένο Σάββατο η ιστοσελίδα himara.gr:

"Έφτασαν οι «Αμερικάνοι» στην Αλβανία και μαζεύτηκαν όλοι με χαρά να περάσουν όμορφα και να γίνουν επιτέλους κομμάτι της Ευρώπης. Όσο για τη Μειονότητα, ούτε που τη λογαριάζουν Έλληνες και Αλβανοί. Η Μειονότητα μας τελείωσε, μας λιγόστεψε και όπου να 'ναι σβήνει.  Τους Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο τους σκόρπισαν οι Μεγάλες Δυνάμεις από το 1914 και ύστερα. Άλλοι γίνανε πρόσφυγες και άλλοι Αλβανοί, αφού μετά το 1913 μπορούσες να γίνεις και Αλβανός, τότε ήτανε μια εθνικότητα που την έχτιζαν για να ανθίσει μέσα στους Σλάβους, στους Ηπειρώτες και στους εξωμότες. Σήμερα στην Αλβανία υπάρχουν πολίτες που βρίζουν μέρα και νύχτα την Ελλάδα και στην πραγματικότητα οι ίδιοι είναι Έλληνες.

Άλλοι δεν το ξέρουν και άλλοι φοβούνται να το πούνε, γιατί η Ελλάδα που θέλει την Αλβανία στην Ευρώπη, τους έχει ξεχάσει. Δικαιολογημένα οι άνθρωποι να φοβούνται για το αύριο σε μια χώρα που δήθεν σημειώνει πρόοδο. Όλα πια θα κριθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι η ίδια, τότε αρκετοί Έλληνες, σαν τους τωρινούς απογόνους των Μικρασιατών, θα φτάνουν στη «Νότια Αλβανία» και θα ανάβουν κεριά στους τάφους των προγόνων τους, που κάποτε έζησαν εκεί μέσα… Όσο για την Ελλάδα, έμαθε να απολαμβάνει τον βαρύ της ύπνο. Η λύση είναι πια προσωπική και ο αγώνας ατομικός. Όποιος μπορεί και έχει μυαλό στο κεφάλι του, ας απαιτήσει τα αυτονόητα, ας κρατήσει με κάθε κόστος τη γη του, περιμένοντας μπας και η έλευση της Ευρώπης, τον βρει δραγάτη στο χωράφι του".

Το σχόλιό μας:

Το μοναδικό κόμμα που αγωνιά και αγωνίζεται για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Η μειονότητα δεν πρέπει να σβήσει, για να μην χαθεί η ελληνικότητα της περιοχής. Ο Μόντι Κολίλα – αγωνιστής και διωκόμενος από το αλβανικό καθεστώς, ο Δημήτρης Κίκης, ο Ιωάννης Παππάς και τόσα ακόμη άξια στελέχη από τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα μέσα από τις τάξεις μας. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου φθίνει… εξαφανίζεται… Τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών εγκαταλείπονται, οι περιουσίες χάνονται, τα σχολεία κλείνουν. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως είναι εδώ, προσπαθούν να περισώσουν ό, τι μπορούν. Μέσα από τη συμμετοχή μας στην επόμενη Βουλή οι προσπάθειες αυτές θα γιγαντωθούν. Οι φωνές θα δυναμώσουν. Το Ηπειρωτικό αυτό τμήμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο και αποκομμένο από τον Ηπειρωτικό κορμό. Ο ηπειρωτικός χώρος είναι ενιαίος και αδιάσπαστος, με ενιαία εθνολογική σύνθεση. Αυτό που δεν κάνει ΚΑΙ η τωρινή κυβέρνηση, πραγματοποιούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Βόρειος Ήπειρος γη Ελληνική!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης