Μητσοτάκης - Δένδιας φέρνουν «Πρέσπες» στο Αιγαίο

  10/07/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κάθε πρωθυπουργός έχει και τους υπουργούς που του αναλογούν-αξίζουν, ιδίως στα πιο κρίσιμα θεσμικά πόστα. Έτσι, λοιπόν, και ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τους υπουργούς που του αρμόζουν στην πολιτική που ασκεί, με την περίπτωση του Νίκου Δένδια να αποτελεί μια εκ των πλέον χαρακτηριστικών. Ορισμένες πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου δείχνουν το πως αντιλαμβάνεται την «προάσπιση» των Ελληνικών Εθνικών Συμφερόντων τόσο αυτός όσο και ο πολιτικός του προϊστάμενος.

Μιλώντας, λοιπόν, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο Δένδιας είπε πολλά και διάφορα. Αναφερόμενος στο ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δήλωσε πως «είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας, το οποίο θα ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει».

Μεγαλοστομίες του Δένδια, δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο, που, αν μη τι άλλο, δείχνουν την ατολμία την δειλία και την έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού εκ μέρους του. Είναι γνωστό στην διπλωματική γλώσσα πως «δικαίωμα που δεν ασκείται φθείρεται, καθίσταται σταδιακά ανίσχυρο, αδρανοποιείται». Τα γενικά και αόριστα «θα», «όπου», «όταν», «όπως», δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, ο Δένδιας είπε ότι « φαιδρότητες του τύπου casus belli από την Τουρκία εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Στην κοινωνία του 21ου αιώνα απειλές πολέμου δεν υφίστανται»! Η τελευταία αυτή φράση είναι απολύτως ενδεικτική της ανικανότητας- επικινδυνότητας που διέπουν τον Δένδια και την κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά. Στον ( φαντασιακό) κόσμο του (ς) «απειλές πολέμου δεν υφίστανται». Εκτός κι αν ο Δένδιας εννοεί ότι με ειρηνικό τρόπο θα δοθούν στην Τουρκία αυτά (ή μέρος αυτών) που ζητάει ώστε να αποφευχθεί ο πόλεμος…

Για το τι κινδύνους κρύβουν για την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας οι χειρισμοί του Δένδια, αποκαλυπτικά είναι τα όσα γράφει στο φιλοκυβερνητικό «Πρώτο Θέμα» ο «εκσυγχρονιστικών» απόψεων δημοσιογράφος Θανάσης Τσεκούρας, στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τον Χρήστο Ροζάκη και τις εθνικά απαράδεκτες απόψεις του: "Ο Δένδιας που έσπευσε να ανακοινώσει ότι περίπου τον έχει «απολύσει» από το υπουργείο Εξωτερικών, διάβασε την συμφωνία που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό με την Ιταλία; Αν ναι, θα έχει προσέξει ότι μικρά και απομονωμένα ελληνικά νησιά ( όπως οι Διαπόντιοι Νήσοι και οι Στροφάδες) δεν αποκτούν δικαίωμα πλήρους επιρροής στην ΑΟΖ. Και δικαίως, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση η ελληνική ΑΟΖ μπορεί να έβρεχε τις ακτές της Βενετίας. Πράγμα δύσκολο να δεχτούν οι Ιταλοί. Από την μια λοιπόν υπέγραψε μια συμφωνία ΑΟΖ με βάση τις «θέσεις Ροζάκη» και από την άλλη σπεύδει να τον «απολύσει». Έξοχα"

Ο κοσμοπολίτης δημοσιογράφος, για τους δικούς του λόγους, «δίνει» τον ( εξίσου κοσμοπολίτη) Δένδια, αποκαλύπτοντας την επιζήμια για τα Ελληνικά Εθνικά Συμφέροντα συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ, η οποία βασίστηκε πάνω στις «θέσεις Ροζάκη». Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η ΝΔ ετοιμάζει το δικό της ξεπούλημα, τις δικές της «Πρέσπες» (και) στο Αιγαίο.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης