Η Αλβανία ψηφίζει νέο ανθελληνικό νομοσχέδιο

  30/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για πολλοστή φορά, η αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί με ύπουλο τρόπο να αλλοιώσει τον εθνολογικό χαρακτήρα του Ελληνισμού που διαβιεί στην Βόρειο Ήπειρο.

Έτσι, σε σχέδιο νόμου το οποίο συζητήθηκε πρόσφατα στην αλβανική Βουλή και αφορά «την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών», προβλέπεται ο δραστικός περιορισμός του δικαιώματος των Βορειοηπειρωτών να δηλώνουν ελεύθερα και χωρίς τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων την εθνική τους καταγωγή.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή υψηλών προστίμων σε όποιον αλβανό πολίτη κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού δηλώσει εθνική καταγωγή διαφορετική από εκείνη που είναι καταχωρημένη στο ληξιαρχείο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι Βορειοηπειρώτες έχουν γεννηθεί εκτός των περιορισμένων μειονοτικών ζωνών (μόλις 99 χωριά) που αναγνωρίζει επίσημα η Αλβανία, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την πραγματική τους καταγωγή (δηλαδή την ελληνική). Δηλαδή οι Χιμαριώτες, Κορυτσαίοι, οι κάτοικοι της πόλης του Αργυροκάστρου, των Αγίων Σαράντα κλπ., τους οποίους το αλβανικό κράτος έχει καταχωρήσει στα ληξιαρχεία ως αλβανικής καταγωγής, θα κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις σε περίπτωση που δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή του πληθυσμού που θα γίνει στην Αλβανία τον Οκτώβριο του 2022.

Σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα για το ζήτημα αυτό αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Πελασγός Κορυτσάς" (https://www.pelasgoskoritsas.gr/2020/11/deklarate-per-shtyp-lidhur-me-miratimin.html ).

Όσο για το τι κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, η απάντηση είναι «απολύτως τίποτε». Στις 17 Νοεμβρίου 2020, στα πλαίσια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, η Βουλγαρία έθεσε βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Σκοπίων λόγω των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κράτη σε ιστορικά και γλωσσικά ζητήματα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε «ελευθέρας» στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, περιοριζόμενη σε ευχολόγια περί τήρησης των συμπεφωνημένων.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα δεν ξεχνούν και τονίζουν: Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης