Η πατριδοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ και το δικό μας Καθήκον

  07/07/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγοι μήνες διακυβέρνησης της Χώρας από τους συγκεκριμένους πατριδοκάπηλους για να φανεί τι εστί στην πραγματικότητα «κανονικότητα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρά τους λεκτικούς λεονταρισμούς της ΝΔ στην συντονισμένη επιχείρηση λαθροεισβολής στον Έβρο, με τις επίσημες ευλογίες της Τουρκίας, η αλήθεια είναι τραγική και έγκειται στο συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα ενδοτικότητας που διέπει (και) τους νυν κυβερνώντες. Η στρατηγική στόχευση του πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού κατεστημένου της Χώρας, που έχει την κωδική ονομασία «Συνταγματικό τόξο», επιδιώκει να καλλιεργήσει τα σύνδρομα της ηττοπάθειας και του φόβου στον Ελληνικό Λαό απέναντι στον Ερντογάν και την Τουρκία, έτσι ώστε να παραδοθούμε αυτοβούλως και αμαχητί στις επεκτατικές διαθέσεις τους. Η ανησυχία ενός θερμού επεισοδίου ή μιας πολεμικής εμπλοκής, στην περίπτωση που τολμήσουμε να διεκδικήσουμε έμπρακτα τα Εθνικά μας Δίκαια, είναι η βασική οδός για την καλλιέργεια της ηττοπάθειας και «εισιτήριο» εισόδου για την υποταγή. Όσο για το αν συνεχίζεται ή όχι η παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Χώρα μας, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και σε κεντρικές πλατείες της πόλης των Αθηνών δείχνει το πώς η ΝΔ στάθηκε συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις… Και βεβαίως, το παραμύθι της «επιτυχημένης αντιμετώπισης» της πανδημίας του κορονοϊού έχει αρχίσει ήδη να ξεφτίζει, με το αποκορύφωμα της αποκάλυψης να ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εάν γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω, θα δούμε ότι η ανάληψη των καθηκόντων της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως νέας ΠτΔ (η οποία ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του Μητσοτάκη), σημαίνει και την επισημοποίηση της εκπροσώπησης του εθνομηδενιστικού κοσμοπολιτισμού στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό. Θυμίζουμε ότι η Σακελλαροπούλου ξεκίνησε από τον «Ρήγα Φεραίο» και το ΚΚΕ εσωτερικού, συνέχισε στο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Βενιζέλου, διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ, για να καταλήξει ως η… τέλεια «πατριωτική» επιλογή του Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ας κρατήσουμε, προς το παρόν, στο «μανίκι» μας αυτό το «χαρτί», γιατί θα πέσει στο «τραπέζι» της «τράπουλας» σε πολλές υποθέσεις της επόμενης 5ετίας. Επομένως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στο μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όχι μόνο η νυν κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό σύστημα, παραμένουν, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, προσδεδεμένοι στο σύστημα επιλογών και αποφάσεων του Σόρος και τις επιταγές των «ανοικτών συνόρων».

Το ίδιο, βεβαίως, συμβαίνει και σε όλη την ατζέντα που αφορά τα θέματα κοινωνίας, όπου οι σοσιαλφιλελεύθεροι της αριστεράς και οι νεοφιλελεύθεροι της δεξιάς συναντώνται, μέχρι τελικής συγχωνεύσεως,στο αντεθνικό υβρίδιο της «φιλελέφτ» άποψης. Στο αποκρουστικό αυτό μόρφωμα προστίθεται ως νέο πρόβλημα τόσο η αδυναμία κατανόησης εκ μέρους αρκετών Ελλήνων Πατριωτών του σημερινού κόσμου της κρίσης της παγκοσμιοποίησης και των «αξιών» της, όσο και η ολοκληρωτική εξάντληση της, παραδοσιακής μεν παρωχημένης δε, αντίθεσης «αριστερά – δεξιά». Αυτή η αδυναμία κατανόησης έχει το ανάλογο αντίκτυπο στην καθυστέρηση της σημασίας της ανάδειξης του Έθνους-Κράτους, υπό την αιγίδα μιας υπεύθυνης όσο και συνειδητοποιημένης Εθνικής Κυβέρνησης, ως του κεντρικού πολιτικού υποκειμένου της Εθνικολαϊκής Αντίστασης των σύγχρονων κοινωνιών.Η ανάληψη των τυχών της Πατρίδας και του Λαού από την νεοφιλελεύθερη-κοσμοπολίτικη ΝΔ του Μητσοτάκη, έχει αποδυναμώσει την ουσιαστική πηγή τροφοδότησης της αντίστασης στον εθνομηδενισμό, με αποτέλεσμα η Λαϊκή αντίθεση-αντίσταση στην επιχειρούμενη προσπάθεια μετατροπής της Χώρας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο να παραμένει πολιτικά μη εκπροσωπούμενη στην Βουλή.

Η πολιτική πρόκληση του άμεσου μέλλοντος για τους Έλληνες Εθνικιστές βρίσκεται στην προσπάθεια ανεύρεσης εκείνων των κοινών στοιχείων αναφοράς που θα το συνδέσουν, συν τοις άλλοις, με το, σημαντικό αριθμητικά, κοινό των Ελλήνων εκείνων που από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και μετά έχουν επιλέξει να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες, λόγω των αισθημάτων απογοήτευσης, αηδίας, προδοσίας, που τους κυρίευσε από την σήψη του ετερόκλητου, ιδεολογικά και πολιτικά, αντιμνημονιακού στρατοπέδου. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν απολίτικο ιδεολογικά χώρο, που δεν καλύπτεται από τις παρωχημένες ορολογίες της αριστεράς και της δεξιάς, χαρακτηρίζεται όμως από έναν, «πρωτόγονο» μεν καλλιεργήσιμο δε, πατριωτισμό, με τον ρόλο του «Γεωργού» να οφείλουμε να τον καρπωθούμε Εμείς, με τον πλέον ενεργητικό και ευεργετικό τρόπο. Και βεβαίως, είναι απολύτως απαραίτητο η πολιτική προσπάθειά μας να απευθυνθεί άμεσα και εμπεριστατωμένα στους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους με παροχές πείνας, τους αγρότες, όλους αυτούς που ο Πρετεντέρης και οι όμοιοί του αποκαλούσαν χλευαστικά ως «λαουτζίκο».

Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν περισσεύει κανένας τομέας και οποιοδήποτε πεδίο δράσης με αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον. Ακόμη και ζητήματα όπως η Οικολογία, που το σύστημα βολεύεται να τα χαρίζει διεθνώς σε ύποπτες «φούσκες» τύπου Γκρέτα Τούνμπεργκ, θα πρέπει να μας απασχολήσουν αρκετά πιο σοβαρά, καθώς στην πραγματικότητα η ουσία της Οικολογίας συνδέεται με την κεντρική πολιτική στόχευση προβληματισμών των Εθνικιστών και γι’ αυτό ακριβώς είναι ανεπίτρεπτο να την παραδώσουμε στους επιτήδειους στείρους «περιβαλλοντολόγους» της παγκοσμιοποιητικής πτέρυγας, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιβόητη «κλιματική αλλαγή» ως ένα ασαφές ιδεολογικό σχήμα με σαφείς αποπροσανατολιστικούς σκοπούς.

Για τους Εθνικιστές, η Οικολογική Συνείδηση συνδέεται με τις ακλόνητες ρίζες στην Φύση, την Ιστορία, την Γη, συνδέεται με το μοντέλο της Παραδοσιοκρατικής Κοινωνίας και την υγιεινή ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική αντιρρύπανσης, ούτε πιόνι κεκαλυμμένων κερδοσκοπικών συμφερόντων. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, την προσπάθεια εκείνη που θα οδηγήσει αυτούς τους οικειοθελώς στρεφόμενους στο περιθώριο και την απομόνωση της πολιτικής συμπατριώτες μας να τείνουν ξανά με ενδιαφέρον τα αυτιά τους και τα μάτια τους σε μια ολοκληρωμένη, ιδεολογικά και πολιτικά, άποψη που θα καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους. Την άποψη και πρόταση των Ελλήνων για την Πατρίδα!

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης