Η ανελευθερία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

  04/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Γιώργου Μάστορα

Ένας περίπου χρόνος έχει περάσει από την εμφάνιση του κορωνοϊού και όλα κινούνται στον ρυθμό των εμβολίων, τα οποία, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα είναι «η αρχή του τέλους της πανδημίας». Αυτή η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε στην Χώρα μας την πομπώδη ονομασία «Ελευθερία». Δημιουργούνται, όμως, απορίες κι ερωτήματα καθώς, ενώ κρούσματα και θάνατοι συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τα μαζικά οριζόντια «λοκντάουν» να εξαντλούν την κοινωνική αντοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ επενδύει και γαντζώνεται στο πολυσυζητημένο εμβόλιο σαν το μοναδικό μέσο που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε απ’ την τραγική κατάσταση. Από τις απανωτές, συχνά αλληλοαναιρούμενες, δηλώσεις πολιτικών και ειδικών για τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων, μέχρι τα καλοσκηνοθετημένα και πανομοιότυπα (τύπου copy paste) ρεπορτάζ σε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ για την μεταφορά και την φύλαξή τους σε «ειδικές» αποθήκες και τον «συμβολικό» εμβολιασμό της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας (καθώς και διαφόρων παρατρεχάμενων), που μετατράπηκε σε οικτρό θέαμα, όλα συνηγορούν πως, για μια ακόμη φορά, η επικοινωνιακή διαχείριση είναι η μόνη που ενδιαφέρει στην πραγματικότητα την κυβερνητική ομάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, τους καθημερινούς δεκάδες θανάτους, την απαράδεκτη απραξία της όσον αφορά την θωράκιση του συστήματος Υγείας, πίσω από την μονοκαλλιέργεια του εμβολίου και τον θόρυβο της περιβόητης επιχείρησης «Ελευθερία».

Ενώ, λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, έχει ξεκινήσει ήδη να τίθεται στον δημόσιο διάλογο και στην Χώρα μας η ιδέα του «διαβατηρίου υγείας» για τους εμβολιασμένους, για τους οποίους θα αρχίσουν να αίρονται οι περιορισμοί της «καραντίνας», με όλους τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να υφίστανται σειρά αποκλεισμών, με αποτέλεσμα η ζωή τους να γίνει ακόμη «πιο δύσκολη», όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Είναι ολοφάνερο ότι στην κυβέρνηση επιστρατεύουν και πάλι, ως βολικό αντίπαλο, τους «αρνητές», οι οποίοι τώρα φέρονται «να απειλούν και την κοινή προσπάθεια του εμβολιασμού».

«Αρνητές» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι πια μόνο οι «ψεκασμένοι», αλλά χαρακτηρίζονται έτσι όλοι όσοι τολμούν να ασκήσουν κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική της, αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους τα «λοκντάουν», εκείνοι που ζητούν διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων και φυσικά οι ολοένα και αυξανόμενοι συμπατριώτες μας που έχουν δικαιολογημένες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειές του. Είναι σαφές ότι η δυσπιστία του κόσμου έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα λόγω της εξόφθαλμης διγλωσσίας της επιστημονικής κοινότητας και της μετατροπής της σε φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής, των αντιφάσεων και των ψεμάτων της ΝΔ και της συμπεριφοράς της απέναντι στους πολίτες σαν να αποτελούν υπηρετικό προσωπικό.

Αναμφίβολα, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις στην θλιβερή ιστορία του κορωνοϊού, το σίγουρο όμως είναι ότι πλέον δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η μονολιθική επιβολή του κυβερνητικού αφηγήματος, δεν μπορεί να καταπίνεται αμάσητη η από τηλεοράσεως φαντασμαγορία της «αρχής του τέλους» και της επιχείρησης «Ελευθερία» και να εξοβελίζονται από τον δημόσιο διάλογο οι πραγματικές ανάγκες και οι αγωνίες του Ελληνικού Λαού. Γι’ αυτό και η επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί στην πραγματικότητα επίδειξη ανελευθερίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης