Η «αναδάσωση» της Εύβοιας

  13/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την φωτογραφία μάς την έστειλε φίλος του κινήματος για να αποδείξει το περιβαλλοντικό έγκλημα της κυβέρνησης. Εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στη σειρά ξεπρόβαλλαν στα καμένα της Εύβοιας. Οποιαδήποτε σκέψη για τις φωτιές θα χαρακτηριστεί ως… ψεκασμένη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης» που κάποιοι ευαγγελίζονται, και στο περιβάλλον γίνονται τρομερές καταστροφές και οι πολίτες δεν θα δουν κάποια αλλαγή προς το καλύτερο στη ζωή τους. Ο μόνος λόγος που τοποθετούνται έτσι άναρχα, γρήγορα και όσο πιο κρυφά γίνεται, ανεμογεννήτριες από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη είναι για να κερδίζουν συγκεκριμένες οικογένειες. Του Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη συγκεκριμένα. Το εγχείρημα σε ολόκληρη την Ευρώπη απέτυχε και έχουν αναλάβει οι «σωτήρες» μας να προμηθευτούν τις ανεμογεννήτριες που ξηλώνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Γερμανία.

Αγωνιζόμαστε για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν τόπο που θα θυμίζει αυτόν που παραλάβαμε από τις προηγούμενες και όχι μια στοίβα μπάζα. Η ισοπέδωση των μοναδικών τοπίων της χώρας που μεγαλώσαμε και που τόσους ποιητές έχουν εμπνεύσει, μόνο και μόνο για να γεμίσουν κάποιες τσέπες, δεν είναι αποδεκτή. Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι αντίθετοι με την καταστροφή των εξαιρετικών φυσικών τοπίων και βουνών της χώρας μας. Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αρκεί να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης