Η ανθρωπογεωγραφία των Ελλήνων για την Πατρίδα!

  01/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Γιώργου Μανούσου

Απόφοιτος Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης - Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής

Σε μια πολιτική κίνηση το σημαντικότερο κεφάλαιο μετά τις ιδεολογικές αρχές και τις πολιτικές προτάσεις της, είναι οι άνθρωποι που την αποτελούν. Τούτο διότι όσο απλή και αν φαίνεται η εφαρμογή τους στην πράξη, αν δεν υπάρχει η αποφασιστικότητα και κυρίως το πάθος και η προσήλωση στο στόχο, τότε δεν έχει κανένα νόημα και η προσπάθεια εκπροσώπησης τους. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να αλλάξουμε την πατρίδα. Μια αλλαγή ωστόσο που θα είναι μακρόπνοη και πιθανόν επίπονη. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Πολλοί φίλοι μας ρωτούν: μα ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι «Έλληνες για την Πατρίδα;». Τι νέο έχουν να προσδώσουν στην πολιτική σκακιέρα;

Αρχικά θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το εξής: ο Ηλίας Κασιδιάρης ίδρυσε τους Έλληνες (εξού και η ονομασία τους) για να αποτελέσουν έναν ισχυρό εθνικό πόλο για όλους όσοι προτάσσουν το κοινό συμφέρον έναντι του προσωπικού οφέλους. Χωρίς ψιλά γράμματα και χωρίς αστερίσκους. Στόχος μας δεν μόνο η είσοδος στην Βουλή, αλλά στο διηνεκές οι «Έλληνες για την πατρίδα» να παράξουν πλούσιο πνευματικό και πολιτικό έργο που θα μεταφραστεί ως εθνική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Σαφώς η παρουσία μας στο πολιτικό σκηνικό θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα ενώ παράλληλα θα αποτελεί το μεγάλο και μόνιμο αγκάθι του συστήματος. Ένα αγκάθι ωστόσο που θα γίνει Ρόδο για όλους τους Συμπατριώτες μας και θα χαρίσει στην Ελλάδα το μέλλον που της αξίζει.

To νέο στοιχείο που έχει προσδώσει το κίνημα μας σε αυτούς τους λίγους μήνες ύπαρξης, είναι η ενότητα. Μια ενότητα που για πρώτη φορά, δια στόματος του επικεφαλής μας έγινε σαφής, ρητή και αδιαπραγμάτευτη. Θέση στους Έλληνες έχουν όλοι, σε όποιο φορέα και αν ανήκουν με απόλυτο σεβασμό στους αγώνες που έχουν δώσει στο παρελθόν, με μοναδικό κριτήριο επιλογής τον Ελληνικό Λαό. Αυτό το δημόσιο κάλεσμα, είναι από μόνο του κάτι το ριζοσπαστικό που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από κανένα κόμμα όχι μόνο του Εθνικού Χώρου, αλλά ούτε και από το λεγόμενο “Συνταγματικό Τόξο” (αντισυνταγματικό θα προσθέταμε εμείς).

Συνεπώς, είναι προφανές ότι μοναδικός μας σκοπός είναι να συσπειρωθούμε όλοι κάτω από μια σημαία, την Ελληνική σημαία. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτό επιτάσσει η συνείδησή μας αλλά και η ιδιοσυγκρασία μας.

Αυτοί είμαστε ως Έλληνες. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της βιοπάλης, του μεροκάματου. Άνθρωποι που θα δείτε και με την γραβάτα αλλά και με το μπουφάν στο πεζοδρόμιο, εκεί που χτυπάει η καρδιά των πολιτών και της καθημερινότητας. Άνθρωποι προσιτοί, με ήθος και αξιοπρέπεια που δεν ανήκουμε σε κομματικά τζάκια και στέκια ολιγαρχών. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα: δικηγόροι, αγρότες, καθηγητές πανεπιστημίων, εργάτες, στρατηγοί, γιατροί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, φοιτητές. Όλοι μαζί για την Ελλάδα. Όλοι μαζί για την μεγάλη αλλαγή!

Αρκεί όμως η ιδιότητα κάποιου για να χαρακτηριστεί ικανός; Πιθανόν όχι αν παραδειγματιστούμε από τους εκπροσώπους των κομμάτων στην παρούσα βουλή, οι οποίοι τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο είναι επιεικώς ανεπαρκείς. Εκεί έγκειται και η ειδοποιός διαφορά μας άλλωστε, ότι εμείς, δεν είμαστε σαν και αυτούς και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα το αντιλαμβάνονται οι Έλληνες πολίτες. Το κίνημά μας ανδρώνεται καθημερινά, γίνεται πιο οργανωμένο και πιο σύγχρονο. Τα πολιτικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μέρα με την μέρα θα γίνονται ορατά σε φίλους και εχθρούς.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης