Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

  23/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό το οποίο συμβαίνει με την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πρωτοφανές.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν με τον πλέον προκλητικό τρόπο την εθνική μας κυριαρχία. Προβαίνουν καθημερινά σε πολύ σκληρές δηλώσεις, οι οποίες σε άλλες εποχές θα αποτελούσαν από μόνες τους αιτία για έντονη διπλωματική αντίδραση. Διενεργούν κατασκοπία σε ελληνικό έδαφος.

Επεκτείνουν καθημερινά το πεδίο των διεκδικήσεών τους, μιλώντας ευθέως για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου!

Δίνουν όλο και μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη των επιθετικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεών τους σε στεριά, θάλασσα και αέρα και στην παραγωγή εγχώριων οπλικών συστημάτων.

Συνεχίζουν τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου και στα Κατεχόμενα.

Παρόλα αυτά, το δίδυμο Μητσοτάκη-Δένδια τσακώνεται για το ποιος θα έχει την «τιμή» να καθίσει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Η Navtex που εκδόθηκε χθες για έρευνες του Oruc Reis στον κόλπο της Αττάλειας επί ένα 6μηνο, είναι προφανώς αποτέλεσμα μυστικών συνεννοήσεων ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών με τη μεσολάβηση της φιλότουρκης Μέρκελ.

Η περιοχή στην οποία θα κινηθεί το τουρκικό σκάφος είναι προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε να επιτρέπει στον μεν Ερντογάν να λέει ότι οι έρευνες συνεχίζονται, στον δε Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Λίγες μόλις ώρες μετά την έκδοση της νέας Navtex, ο ελληνικός τύπος κατακλείστηκε από ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για επικείμενη έναρξη «διερευνητικών» συνομιλιών στα τέλη Ιανουαρίου.

Συνομιλίες όμως που, όπως όλα δείχνουν, θα αφορούν δυστυχώς τις παράνομες αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος της πατρίδος μας.

Εάν η Τουρκία διασφαλίσει την προσέλευση της χώρας μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι πολύ εύκολο μετά από λίγο καιρό να ξαναβγάλει το ερευνητικό της πλοίο μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή ακόμη χειρότερα να στείλει κάποιο γεωτρύπανο.

Ήδη οι Γερμανοί δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν σε εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας υπό οιεσδήποτε συνθήκες, δίνοντας έτσι ένα «γερό χαστούκι» στον Μητσοτάκη. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μιλώντας στο Deutsche Presse-Agentur (dpa), δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν θεωρώ σωστό το αίτημα για εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε αυτό ενάντια σε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ. Είδαμε ότι η σύμμαχος του ΝΑΤΟ Τουρκία αγόρασε εύκολα πυραύλους από τη Ρωσία επειδή δεν μπορούσε να αγοράσει από τις ΗΠΑ».

Είναι γεγονός ότι η διεθνιστική πολιτική της ΝΔ έχει αποτύχει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οδυνηρές υποχωρήσεις επί των εθνικών μας συμφερόντων.

Μόνη λύση θα ήταν η άσκηση πολιτικής με εθνικό προσανατολισμό που έχει ως στόχο την πλήρη κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης