Η Μακεδονία ξανά στο απόσπασμα

  04/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το δεύτερο τμήμα της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στην καρδιά της Άνοιξης του 2021, αποκαλύπτοντας για ακόμα μία φορά τον προδοτικό ρόλο της κυβέρνησης, την ύπουλη στάση της στα συλλαλητήρια του 2018 - που κορόιδεψε κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό - και φυσικά την τρανή απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πρωταθλήτρια στις… κυβιστήσεις.

Ενώ, πολλοί βουλευτές της συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αντ΄ αυτού μόλις έγιναν κυβέρνηση, πραγματοποίησαν ίσως την μεγαλύτερη πολιτική αλητεία που θα μπορούσαν. Και αυτό έχει φανεί από την αρχή. «Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών». Με τη φράση αυτή η Ντόρα Μπακογιάννη θέλησε – όπως είπε – να απαντήσει στην παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση απέναντι στη συμφωνία μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Ότι και να λένε οι διάφοροι… «εθνικόφρονες» εντός του κυβερνώντος κόμματος, το στίγμα το έδωσε η ίδια η Ντόρα, χωρίς κανείς να μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, δήλωσε πως είναι «πολύ ευχαριστημένος» με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και ότι «έδωσε μάχες για εμάς, η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει». Συγκεκριμένα είπε: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη χώρα μου. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε»

Από την άλλη, μπορεί να έσκιζε τα ιμάτιά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα των Σκοπίων και να έπαιζε τον «Μακεδονομάχο», αλλά οι μάσκες έπεσαν με την υπουργοποίησή του. Υπηρετώντας απόλυτα την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήριζε προδοτική, έστειλε επιστολή – πρόσκληση με την υπογραφή του, σε Υπουργό της γειτονικής χώρας, στην οποία αποκαλεί τα Σκόπια, με τον γνωστό τρόπο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε στις 20 Αυγούστου του 2019 στον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων κ. Kreshnik Bekteshi, τον προσκάλεσε με μεγάλη χαρά (;) στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επιχείρησε μάλιστα να υπερασπιστεί την γαλάζια μεταστροφή, υποστηρίζοντας πως «ως κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγαμε πάντα, στα συλλαλητήρια που περήφανα συμμετείχαμε, ότι εάν κυρωθεί η συμφωνία είναι δεσμευτική και θα την εφαρμόσουμε», ενώ δήλωσε «υποχρεωμένος» ως κρατικός αξιωματούχος να αποκαλεί τη χώρα, πάλι με τον γνωστό τρόπο. Τι υποκρισία; Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες δεν τους αγάπησε κανείς. Και θα έρθει η ώρα της πληρωμής. Μιλάμε για την εσχάτη των ποινών όταν θα αποκαλυφθούν τα ψέματά τους. Και θα αφορά τους πάντες. Και τον Τσίπρα αλλά και τους δήθεν «πατριώτες» που ετοιμάζονται να κάνουν μια νέα κωλοτούμπα. Η προδοτική και ανθελληνική στάση δεν έχει χρώματα και κόμματα. Και σ΄ αυτήν έχει βαδίσει προ πολλού και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην απέναντι πλευρά είμαστε εμείς! Οι Έλληνες για την Πατρίδα! Ανυποχώρητοι, αγωνιζόμαστε για την ακύρωση της ανθελληνικής αυτής συμφωνίας και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη λύση που θα περιέχει έστω και στο τελευταίο γράμμα τον όρο Μακεδονία. Γιατί η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Ο επικεφαλής του κινήματος, Ηλίας Κασιδιάρης, σε ερώτηση δημοσιογράφου στην φετινή ΔΕΘ, είχε τονίσει: «Καταρχήν, μπορεί η συμφωνία των Πρεσπών αυτήν την στιγμή να καταργηθεί. Αν υπήρχε πολιτική βούληση σήμερα, όποιος και να ήταν κυβέρνηση, θα μπορούσε να κάνει μία ψηφοφορία στην Βουλή και να την καταργήσει. Γιατί, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βορίδης και όλοι αυτοί οι εξωμότες, οι οποίοι παρουσιάζονταν ως «πατριώτες» και τώρα είναι τα μεγαλύτερα τσιράκια του αντεθνικού συστήματος, ότι επειδή είναι μια διμερής – διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να καταργηθεί, γιατί θα έχουμε κυρώσεις. Αυτό είναι ψέμα, ήδη οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας αυτής. Ως εκ τούτου τη συμφωνία των Πρεσπών, αυτό το αντεθνικό και ανθελληνικό δημιούργημα, σε μία ημέρα την καταγγέλλει η κυβέρνηση διεθνώς και την καταργούμε μονομερώς! Και ψηφίζει η Βουλή ότι το συγκεκριμένο κρατίδιο θα αποκαλείται Σκόπια. Με μία ψηφοφορία γίνεται αυτό. Αν ήμασταν κυβέρνηση θα το κάναμε αυθημερόν και θα τελείωνε η ιστορία και δεν θα υπήρχε καμία κύρωση για την Ελλάδα, γιατί ήδη οι Σκοπιανοί – όπως είπαμε – έχουν καταργήσει αυτήν την αθλιότητα, ήδη οι Σκοπιανοί την έχουν παραβιάσει και την αναφέρουν μέσα στα υπουργεία τους σκέτο «Μακεδονία», ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα αντεθνικό τερατούργημα και στο κάτω κάτω, όσοι γνωρίζουν από διπλωματία και διεθνείς σχέσεις, ξέρουν ότι όλες οι συμφωνίες καταργούνται, δεν έχουν αιώνια ισχύ και έτσι θα γίνει και με το σύμφωνο των Πρεσπών. Όταν έχουμε την δύναμη θα το καταργήσουμε».

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης