Η Πολεμική κατά του Ελληνικού Έθνους εν έτει 2020 (1ο μέρος)

  23/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δρ. Πατρίσια Κυριακίδου

Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΗΠΑ

Ως Ελληνίδα και ως κοινωνική ανθρωπολόγος που έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής της μελετώντας τον ελληνικό πολιτισμό, δεν είναι δυνατό να μην παρατηρήσω τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Εν έτει 2020, οι Έλληνες βιώνουν μία πολιτική πολεμική κατά της Ελλάδος. Από τη μια πλευρά υπάρχει η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο επί δεκαετίες και υποκύπτει σε αριστερίστικες πιέσεις. Απ’ την άλλη, υπάρχει ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα που μεγαλώνει ραγδαία, οι Έλληνες για την Πατρίδα, που δεν ευθυγραμμίζεται ούτε με αριστερές ούτε με δεξιές πολιτικές, αλλά υιοθετεί μία εθνοκεντρική προσέγγιση για τον ελληνικό λαό - ως πολιτισμικά αναδυόμενη ομάδα - που σημαίνει ότι οι Έλληνες ως εθνοτική ομάδα έχουν κοινή καταγωγή, γλώσσα , θρησκεία, ιστορία και μοιράζονται πολιτιστικές πεποιθήσεις και πρακτικές.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων ανέπτυξε τέτοια δυναμική, σε σημείο που ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα, κος Ηλίας Κασιδιάρης, φυλακίστηκε άδικα και κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού. Η κατάλληλη φράση για να περιγράψει την κατάσταση αυτή είναι ο όρος «πολιτικός κρατούμενος». Δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα, αλλά τον φυλάκισαν επειδή δημιούργησε ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως εθνικά ανεξάρτητη οντότητα.

Επί σειρά ετών έχω βιώσει τις πολιτισμικές αξίες και πρακτικές των συμπατριωτών μου, με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Το κοινό στοιχείο που συναντώ στις έρευνές μου, είναι το πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε οι Έλληνες για τα ήθη και τα έθιμά μας που έχουν αντέξει επί χιλιετίες. Ο προπάππους μου, ήταν ένας υπερήφανος Καλύμνιος, που λάτρευε την σημαία της πατρίδος του επειδή είχε πολεμήσει σε 3 πολέμους για την Ελλάδα και, χωρίς υπερβολή, κοιμόταν με την ελληνική σημαία κάτω από το μαξιλάρι του. Δίπλωνε την σημαία με σεβασμό και την τοποθετούσε κάτω από το μαξιλάρι του και μόνο τότε πήγαινε για ύπνο. Αρνείτο να κοιμηθεί χωρίς την ελληνική σημαία κάτω από το μαξιλάρι του. Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες σαν κι αυτόν-έχουν πολεμήσει για την πατρίδα τους στον πόλεμο και τιμούν το εθνικό σύμβολο με πολλούς τρόπους. Αυτός, ήταν απλά ένας τρόπος τον οποίο ο προπάππους μου είχε επιλέξει για να εκφράσει την φιλοπατρία του ως Έλληνας και ως στρατιώτης. Και άλλοι όμως που δεν έχουν συμμετάσχει σε πολέμους, τιμούν εκείνους που πολέμησαν. Αυτός, είναι ο ελληνικός τρόπος ζωής για πολλούς εξ ημών που είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε για την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα μάχονται πολιτικά ενάντια στην Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει συμπεριφερθεί ρατσιστικά ενάντια στον ελληνικό λαό. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει αφιερώσει τη ζωή του για την ανάδειξη του Ελληνισμού. Αφιερώθηκε σε αυτόν τον σκοπό τόσο ως Βουλευτής, όσο και ως καταδρομέας των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Μίλησε με στεντόρεια φωνή ενάντια στις επιθέσεις κατά της εθνικής μας ταυτότητας και αυτό προφανώς θεωρήθηκε έγκλημα. Γιατί αυτό να είναι έγκλημα; Γιατί το να είσαι Έλληνας και ταυτόχρονα να το υπερασπίζεσαι δημόσια έχοντας την πολιτική στήριξη χιλιάδων συμπατριωτών σου, να θεωρείται έγκλημα; Δεν είναι δυνατόν να διώκεσαι για την εθνική σου ταυτότητα είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Δεν είμαι εγκληματίας επειδή ως Ελληνίδα και ανθρωπολόγος προσπαθώ να καταγράψω επιστημονικά την πολιτιστική κληρονομιά του λαού μου. Κανένας Έλληνας δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας λόγω της καταγωγής του. Το 2020, σηματοδοτεί πραγματικά μία πολύ έντονη πολεμική ενάντια στον ελληνικό λαό και το νέο κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα».

Η καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη συνέβη λίγες εβδομάδες πριν την 80η επέτειο του ΟΧΙ του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις που θέλησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ΝΔ και η πολιτική της εθνοκτονίας

Το 2020 αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που δεν υποστηρίζουν τις ανθελληνικές πολιτικές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. H ψευδώνυμη δημοκρατία την οποία διακηρύσσει, αντιπροσωπεύει 5 δεκαετίες πολιτικής κυριαρχίας της αριστεράς με στόχο να επιτύχει τον θάνατο του ελληνικού έθνους χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικούς τρόπους, μέσω μίας αργής και συστηματικής καταστροφής των εθνικών αξιών: Προδοσία της Κύπρου, διόγκωση του δημόσιου χρέους, υποχωρήσεις στο Σκοπιανό, Ίμια, αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, γκριζάρισμα νησίδων και βραχονησίδων, ένταξη στο Ευρώ, επιβολή ακόμα περισσότερης λιτότητας, Μνημόνια, βρώμικα κόλπα Σαμαρά με πολιτικές διώξεις, Συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και, τέλος, το διαρκές έγκλημα της παράνομης μετανάστευσης που δεν σταμάτησε με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά συνεχίζεται και επί Κυρικάκου Μητσοτάκη. Από το 2019 που ήρθε στην εξουσία ο Μητσοτάκης, εφαρμόστηκε μία βάρβαρη πολιτική ατζέντα κατά όσων διαφυλάσσουν με γνήσιο τρόπο την ελληνικότητά τους.

Υπήρξαν πολιτικές προσπάθειες του Μητσοτάκη που αποκάλυψαν την «επιλεκτική δημοκρατική εξόντωση» ή την «πολιτιστική εξόντωση» του ελληνικού εθνικού πολιτισμού, που είναι εθνογενής. Είναι ασυγχώρητα ρατσιστής κατά του ελληνικού λαού. Ο Μητσοτάκης υπήρξε ο πιο βάναυσος πρωθυπουργός στην ιστορία του ελληνικού έθνους και η πολιτική του οδηγεί στην εθνοκτονία με τη χρήση-εκτός των άλλων-της παράνομης μετανάστευσης. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι της Ελλάδας, και υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά ένας νεοϊμπεριαλιστικός θεσμός στην Ευρώπη, όπου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία έχει νεοαποικιακό έλεγχο και εκμετάλλευση άλλων κρατών μελών εντός της ΕΕ. Αποκομίζει κέρδη από τις αποικίες της στην ΕΕ (δηλαδή τον Νότο) και έτσι ενισχύει την προσπάθειά της για επέκταση σε νέες αγορές, για απόκτηση νέων πόρων και πλεονασμάτων.

Η ακραία οικονομική εκμετάλλευση δεν είναι παρά η προσπάθεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε φτωχοποιημένο έθνος μέσω της εξάρτησης από την καπιταλιστική κυριαρχία της Γερμανίας και της ΕΕ, έτσι ώστε η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη να παρεμποδίζεται και να προωθείται η καπιταλιστική κυριαρχία της Γερμανίας και της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας θεσμός που αντιπροσωπεύει νέες στρατηγικές των ευρωπαϊκών βιομηχανικών χωρών που επιδιώκουν να διατηρήσουν τον πολιτικοοικονομικό τους έλεγχο σε έθνη όπως η Ελλάδα. Η ακραία οικονομική εκμετάλλευση, όπως η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, υποστηρίζεται από μία σαφώς από εγκληματική ατζέντα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης