Η υποτέλεια του πολιτικού κόσμου της Χώρας

  25/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο φροντίζει πάντοτε να μας δίνει υλικό για σχολιασμό. Στα 200 χρόνια από την Εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση του 1821 είδαμε και αυτό: την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να γιορτάζει μαζί με τον Ύπατο Τζέφρι Πάιατ στην Πνύκα, την στιγμή που ορκίζονταν ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν. Μέχρι τώρα αυτό που βλέπαμε ήταν ότι κάθε 4η Ιουλίου σχηματίζονταν μακριές ουρές όλου του ελληνόφωνου «ανφαν γκατέ» στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου πάνω από 750 άτομα έσπευδαν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον Ύπατο, και (εννοείται) να φωτογραφηθούν μαζί του μ’ ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Η φωτογραφία αυτή μπορεί ν’ αποτελέσει ένα πρώτης τάξης ατομικό πιστοποιητικό-διαβατήριο για κάθε τους μελλοντική πολιτική κίνηση.

Ως Χώρα (για την ακρίβεια αποικία ή μπανανία), έπρεπε να δηλώσουμε την… περηφάνια μας απέναντι «στις δυνάμεις του Κακού» και να προστεθεί η φωνή της Ελληνίδας Προέδρου στις φωνές των υπερασπιστών της «κανονικότητας» και της «δημοκρατίας», δηλαδή της προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση, τον πολυπολιτισμό και την ισοπέδωση που αυτά φέρνουν. Αυτά, δε, έπρεπε να συνοδευτούν από όλους τους δυνατούς συμβολισμούς: η πρώτη πολίτης της Χώρας μαζί με τον Ύπατο στην Πνύκα… Την ίδια περίπου στιγμή, κι αυτό φυσικά δεν αποτελεί σύμπτωση, στην Βουλή των Ελλήνων ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν ρεσιτάλ μονομαχίας για το ποιος θα πρωτοβρίσει και θα απαξιώσει όλους εκείνους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, στις διαμαρτυρίες και στην «εισβολή» στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Μητσοτάκης, με το γνωστό… Κούλειο ύφος του, κατήγγειλε «την πάνω και την κάτω πλατεία του 2011», που «θέλησε να επιτεθεί στην Βουλή και στην Δημοκρατία», ο δε Τσίπρας «στόλισε» τον «ετερόκλητο όχλο» των Συλλαλητηρίων του 2018 και 2019 ενάντια στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Πολύ χειρότερα, ο «Τιμώ και σέβομαι τους αγώνες της αριστεράς» Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί του για τους χαρακτηρισμούς αυτούς, ονομάζοντας και αυτός «γραφικούς» και «ακροδεξιά στοιχεία» τους συμμετέχοντες στα Συλλαλητήρια.

Σήμερα, ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο βγάζει κραυγές υποτέλειας και υπακοής στην νέα αμερικανική διοίκηση. Πολύ περισσότερο, σπεύδει, μαζί με όλα τα ΜΜΕ, να ευθυγραμμιστεί με την ρεβανσιστική διάθεση που εκδικητικά επιδεικνύει η διεθνής παράταξη της παγκοσμιοποίησης όχι απλά κατά του Τραμπ και των οπαδών του, αλλά ενάντια σε κάθε φωνή, κίνηση και ιδέα επικριτική προς την ολοκληρωτική ισοπέδωση, η οποία επιβάλλεται στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

Η υποτέλεια και η ξενοδουλεία είναι το σήμα κατατεθέν όλων των παρατάξεων που διευθύνουν ή διεύθυναν ως χθες την πολιτική ζωή του Τόπου. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού των Ελλήνων η ανάδυση μιας κίνησης και συσπείρωσης αυθεντικής, ανθεκτικής, ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης από τα διάφορα ξενόδουλα κέντρα, που ανταγωνίζονται για την εύνοια του ανθελληνικού συστήματος. Η Εθνική Αντίσταση απέναντι στην κρίση υπόστασης της Χώρας (με προεξέχουσες αιχμές την ανοιχτά επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και την δυτική αποικιοποίηση - δορυφοριοποίηση) αποτελεί κύριο καθήκον για κάθε Συνειδητοποιημένο Έλληνα παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα ανάλογα εμπόδια που ορθώνονται. Ιδίως τώρα που ο ενδοτικός πολιτικός κόσμος της Χώρας υποκλίνεται μεγαλοπρεπώς σε όποια «παραγγελιά» δώσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ και είναι έτοιμος να υποχωρήσει απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, δορυφοροποιώντας την Πατρίδα μας ή αποδεχόμενος την απώλεια τμημάτων της ακεραιότητάς της.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης