Η Νέα Δημοκρατία μειώνει το ποσοστό προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο

  08/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακόμη ένα πλήγμα επιφέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους Έλληνες πολυτέκνους με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ο πρώην Κνίτης Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας, αναφέρονται τα εξής:

«Στο αναρτηθέν νομοσχέδιο στην διαβούλευση με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», με θλίψη και απογοήτευση διαβάσαμε στο άρθρο 11, ότι το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο από την κατηγορία των Πολυτέκνων μειώνεται στο 10% από το 15% , που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι πολύτεκνοι του ακριτικού Νομού Φλώρινας είναι ανάστατοι, γιατί δεν περίμεναν από την Ν.Δ. την νέα «τιμωρία» των πολυτέκνων με την μείωση του ποσοστού των προσλήψεων στο Δημόσιο. Γιατί ακόμα είναι νωπές οι υποσχέσεις της Ν.Δ. στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15% και ότι όταν έλθει στην Κυβέρνηση θα το επαναφέρει στο 20% από 15%.

Και όχι μόνον δεν το πράξατε, αλλά και το μειώσατε σε 10% !!! Η μετάλλαξή σας αυτή ως Κόμμα, όχι μόνον μας θλίβει πάρα πολύ και μας απογοητεύει, ταυτόχρονα δείχνει και την αστοργία του Κόμματός σας προς την πολύπαθο τάξη των πολυτέκνων, μολονότι προστατεύεται και από το Σύνταγμα της Ελλάδος, και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται με καμιά λογική η ενέργειά σας αυτή.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δεν σας ανησυχεί καθόλου ότι η Ελλάδα γηράσκει, τα σχολεία καταργούνται το ένα μετά το άλλο, λόγω έλλειψης μαθητών, η ανασφάλεια των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια με την ανεργία στα ύψη! Και δεν σας ανησυχούν ακόμη, ότι οι δημογραφικές μελέτες είναι δυσοίωνες για την Πατρίδα μας, που σήμερα αργοπεθαίνει! Οι θάνατοι καλπάζουν , συνεπικουρούσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται ανησυχητικά! Η κοινωνία μας συρρικνώνεται και έρχεσθε, εν μέσω πανδημίας, με το νομοσχέδιο αυτό να δώσετε και το τελευταίο λάκτισμα για την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της Πατρίδος μας.

Και είναι το τελευταίο , γιατί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας καταργήθηκαν. Η ποιότητα ζωής τους έχει φθάσει στο απροχώρητο! Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει και κανένα κόστος για το κράτος!».

Είναι αλήθεια ότι η ΝΔ προεκλογικά παραμύθιασε πολλές πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες ξεγελάστηκαν και την ψήφισαν. Τώρα όμως βλέπουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την εχθρική πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στους Έλληνες πολυτέκνους.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης