Έλληνες για την πατρίδα και διαχείριση κρίσεων!

  05/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χρήστος Φραγκάκης

Γιατί να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό σωστά, αφού όλα τα αντιμετωπίζουμε ανάποδα; Ανεργία στα ύψη, «καλωσόρισμα» σε λαθρομετανάστες και φυσικά, φθηνά νεοεισερχόμενα εργατικά χέρια! Αποτέλεσμα; Εκτοπισμός του Έλληνα εργάτη και σταδιακή αντικατάστασή του, αφού η λογική της αγοράς, οδηγεί σε άνευ όρων περικοπές του κόστους! Ύφεση στον πρωτογενή τομέα, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία; Εισαγωγή προϊόντων από αγορές του εξωτερικού! Αποτέλεσμα; Αν υπάρχει ελπίδα για ανασυγκρότηση, χάνεται στα τελωνεία και τα λιμάνια μας! Τα χρήματα στην Τουρκία, στην Ολλανδία, στο Μαρόκο! Δεν έχει νόημα να εξιστορούμε όλο το φάσμα των ανάποδων επιλογών του σημερινού πολιτικού συστήματος! Το νιώθει πια ο Έλληνας στο πετσί του και μάλιστα τόσο, που η προπαγάνδα της αργυρώνητης τηλεόρασης, αρχίζει να μην έχει πια αποτελέσματα! Ο Ελληνικός λαός αφυπνίζεται!

Στην λογική λοιπόν της αντιμετώπισης του συνόλου των προβλημάτων από το χρεωκοπημένο πια, πολιτικό σύστημα της λεγόμενης μεταπολίτευσης, κινείται εδώ και σχεδόν ένα έτος και η υγειονομική «άμυνα» της χώρας!!

Κλειστείτε όλοι στα σπίτια! Κλείστε επιχειρήσεις, περιχαρακώστε με λουκέτα τον ζωογόνο πνεύμονα του Τουρισμού μας, ανοίξτε μεγαλύτερη τρύπα στην οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση των πολιτών της!! Αυξήστε τα ψυχολογικά αδιέξοδα των πολιτών, οδήγησέ τους σε ψυχοφάρμακα, στην ανέχεια και τέλος τέλος στα συσσίτια, γιατί μην γελιόμαστε, εκεί ακριβώς οδηγούμαστε σαν οικονομία! Αναρωτιέται κανείς αν κινούμαστε μακριά από τον μέσο όρο των δεδομένων της ευρωπαϊκής Κοινότητας; Μην αναρωτιέστε ,κάπου εκεί είμαστε! Όμως αυτό δεν είναι πανάκεια! Η Ελλάδα στην ιστορία δεν έγραψε χρυσές σελίδες γιατί κινούνταν στον μέσο όρο καμίας εποχής! Έγραψε τα χρυσά της γράμματα με τις τέχνες, την αναζήτηση, την καλλιέργεια και τον αληθινό προοδευτισμό! Δεν είναι πρόοδος η αυτοκαταστροφή!! Προσπαθούμε να βρούμε εμβόλια που δεν έχουμε, να φτιάξουμε ΜΕΘ που δεν έχουμε, να κλείσουμε ανθρώπους στο σπίτι τους, να κλείσουμε επιχειρήσεις που κρατούν ζωντανή την οικονομία! ΛΑΘΟΣ!

Οι Έλληνες για την Πατρίδα δουλεύουν, σχεδιάζουν, προτείνουν, ακριβώς γιατί είναι στην καρδιά της δημιουργικής λειτουργίας της Ελληνικής κοινωνίας! Αλλαγή πλεύσης ΣΗΜΕΡΑ! Αντί να περιμένουμε τα εμβόλια, να ανοίξουν σήμερα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία! Γενικές εξετάσεις για όλους δωρεάν! Αν κάτι να είναι υποχρεωτικό, να κάνεις υποχρεωτική την ενημέρωση όλων μας αλλά φυσικά και του κρατικού μηχανισμού, την κατάσταση υγείας και του τελευταίου Έλληνα και Ελληνίδας! Έχουμε αυτές τις δυνατότητες, δεν είναι κάτι που ελπίζουμε να μπορούμε, αλλά κάτι που μπορούμε! Να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας και η τελευταία Ελληνίδα, στο τελευταίο χωριό, σε τι κατάσταση υγείας είναι! Να μην περιμένει να μαζέψει δύο δεκάρες ο ανασφάλιστος για να περάσει το κατώφλι ενός νοσοκομείου! Εξετάσεις για όλους! Χαρτογράφηση υγείας για όλους! Να μην κλείσεις ένα ολόκληρο λαό σε τέσσερις τοίχους! Να αφήσουμε την οικονομία να παράξει! Περιοριστικά μέτρα μόνο σε όσους έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα! Παροχή κάθε είδους βοήθεια σε αυτούς τους πολίτες, ώστε, αν είναι απαραίτητο, να μην χρειάζεται για ένα εύλογο διάστημα να βγουν από το σπίτι και το περιβάλλον τους! Αν το 10% των Ελλήνων έχει υποκείμενα νοσήματα και κινδυνεύει, το υπόλοιπο 90% να έχει την δυνατότητα να προσφέρει, να παράξει, να στηρίξει ενεργά!! Να μην συνεχίζουν να καταστρέφονται οι πολίτες! Να μην κλείσουν άλλες επιχειρήσεις! Να βάλουμε όλοι πλάτη, κάτω από την καθοδήγηση ενός επιτέλους σοβαρού κράτους, ώστε ασθενείς αλλά και υγειονομικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, να μην εκτεθούν σε κινδύνους!! Είναι αυτοκαταστροφή να περιμένεις να ανακαλύψουν άλλοι αυτό που εσύ έχεις σήμερα στα χέρια σου! Διάπλατα οι πόρτες των νοσοκομείων δημοσίων αλλά και ιδιωτικών, των μικροβιολογικών εργαστηρίων και για πρώτη φορά, ένας χάρτης της κατάστασης υγείας όλων των Ελλήνων! Ευάλωτες ομάδες; Προληπτικά μέτρα, αλλά και ουσιαστική στήριξη από όλους τους φορείς! Κρατικός μηχανισμός και ιδιωτική πρωτοβουλία για μια αλληλεγγύη χωρίς προηγούμενο, είναι η λύση του Γόρδιου δεσμού! Όχι άλλη ηττοπάθεια! Πάμε λοιπόν όλα ανάποδα, από ό, τι έπραττε μέχρι σήμερα το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα που στα λόγια είναι προοδευτικό και στην πράξη πιο απαρχαιωμένο από κάθε άλλη εποχή!!

ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ,ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ! ΘΑΡΡΟΣ, ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Θα έρθουν και άλλα προβλήματα για τον Ελληνισμό και τον Άνθρωπο! Δεν θα τα αντιμετωπίσουμε με ηττοπάθεια, πειραματισμούς και ευχολόγια! Άλλαξε την στάση του σώματος αλλά και του πνεύματός σου! Σήκωσε ψηλά το κεφάλι, είναι πρόβλημα, δεν είναι το τέλος του κόσμου!!! Τα προβλήματα θέλουν ατσάλινους χαρακτήρες, θέλουν πίστη και θέληση, θέλουν πάθος για επίλυση και όλα αυτά, μόνο με το κεφάλι ψηλά γίνονται πράξη!!! Όχι άλλα πισωγυρίσματα, όχι άλλη ηττοπάθεια!! Ξαναγίνε ο Έλληνας που θαύμασε η ανθρωπότητα!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΡΑ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης