O «Τζαμπατζής» Βασίλης Οικονόμου με τις βίλες και τα χρέη!

Έλληνες  30/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ίδια ακριβώς έκφραση είχε χρησιμοποιήσει και ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης προ ολίγων μηνών, για να περιγράψει τους ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας όταν τους απέκλειε από τα διαγνωστικά τεστ των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Ποιους; Τους ανθρώπους που πλήρωναν κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 10 ευρώ (με 2 rapid tests) για να εργαστούν (!)

Αυτήν την φορά, ακολουθώντας την ίδια διχαστική τακτική, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, χαρακτήρισε τσαμπατζήδες τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς της Δ.Ε.Η αναφωνώντας μάλιστα ότι το τσάμπα πέθανε. Αγνοεί ο κ. Οικονόμου ότι το ρεύμα, όπως και το νερό είναι δημόσια αγαθά και θα έπρεπε -αν δεν ήταν δωρεάν- οι τιμές τους να είναι συμβολικές ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να τα απολαμβάνουν ελεύθερα αλλά όχι καταχρηστικά.

Δυστυχώς, η ανικανότητα της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τα εξωφρενικά ποσά που δίνει σε ημέτερους και golden boys στον τομέα της ενέργειας, οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δεν μας έφταναν τα μνημόνια, η υγειονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή, τώρα έχουμε και τον πόλεμο για να δικαιολογήσουν την παντελή έλλειψη επιτελικής και διαχειριστικής τους ικανότητας.

Φαίνεται ότι τα γαλάζια παιδιά με τις βιλάρες στην Μύκονο και τα κοκτέιλ πάρτι στο κολωνάκι δεν ξέρουν τι θα πει μεροκάματο και αγωνία για το αύριο. Για τον κ. Οικονόμου συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στο ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στην ΔΗΜΑP και τώρα απολαμβάνει τα βουλευτικά του προνόμια στην μεγάλη και πολύχρωμη αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Για τέτοια πολιτική συνέπεια μιλάμε.

Στο δε πόθεν έσχες του, βλέπουμε μεταξύ άλλων 18 ακίνητα, 3 οχήματα, 52.000 ευρώ εισοδήματα, 136.000 ευρώ καταθέσεις και 260.000 ευρώ οφειλές. Ποιος είναι τελικά ο τζαμπατζής κ. Οικονόμου;

Δυστυχώς το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί και με την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Ακόμα και στο λεγόμενο Fuel Pass, κατάφεραν να ταλαιπωρήσουν -ξανά- χιλιάδες πολίτες, που για 50 ευρώ έμειναν κολλημένοι στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τους για ώρες, αδυνατώντας να ολοκληρώσουν επιτυχώς την αίτησή τους.

Αν το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ είχε την διοίκηση της χώρας, όλα τα έκτακτα αλλά και προνοιακά επιδόματα θα πιστωνόταν αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων -εξαλείφοντας έτσι την χρονοβόρα αναμονή και την γραφειοκρατία- με την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών (Υπουργείων, Εφορίας, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ) σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι αρμόδια για όλες τις ηλεκτρονικές πληρωμές άμεσα και έγκαιρα.

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης