Ο Ακάρ απειλεί, ο Δένδιας εμβολιάζεται

  29/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε μία από τις πιο εξοργιστικές δηλώσεις του προέβη ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και το μίσος κατά του Ελληνισμού που ξεχειλίζει από τα λόγια του δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του στην Λιβύη αναφέρθηκε στη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ενώ ο λαός δεν έχει λεφτά, αγοράζονται οπλικά συστήματα που όμως δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Ακόμη, παρουσίασε την χώρα του σαν καλή γειτόνισσα με καλές προθέσεις που ζητά να προχωρήσει σε συνομιλίες με τη Κύπρο και την Ελλάδα χωρίς όμως να παίρνει ανταπόκριση.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η χώρα του είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους "τουρκοκύπριους" που κατ' αυτόν δεν υπολογίζονται στο νησί, όπως ακριβώς έκανε και το 1974, προβάλλοντας την θέση της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη στο Κυπριακό Σύνταγμα. Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις με τον αγαπημένο του όρο "Γαλάζια Πατρίδα" στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος.

Χωρίς έλεος δηλαδή τα ψέματα και ο φθόνος του Τούρκου Υπουργού, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις του να παρουσιάσει μια Ελλάδα προκλητική και κακομαθημένη, εν αντιθέσει με μία Τουρκία πρόθυμη και ευγενική που νοιάζεται ακόμα και για τους Έλληνες πολίτες. Δεν διστάζει να απειλεί με εισβολή στη Κύπρο και με σίγουρη νίκη της Τουρκίας. Και να έμενε μόνο εκεί; Σήμερα, κιόλας προέβη σε νέες ανθελληνικές και προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, είχαν ξανά την τιμητική τους σε δηλώσεις που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την αποστολή Τούρκων στρατιωτικών στο Αζερμπαϊτζάν. «Τα δικαιώματα της Τουρκίας (στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο), το διεθνές δίκαιο και οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις καλής γειτονίας, δέχονται σοβαρές επιθέσεις. Η χώρα μας δέχεται επιθέσεις και πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή νύχτα - μέρα. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αποδοχή της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο» είπε αρχικά ο Ακάρ.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 περιοχές στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες. Τι λογική είναι αυτή; Πρόκειται για πρόκληση. Λέμε ναι στις διερευνητικές επαφές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, καθώς και στον διαχωρισμό θαλάσσιων ζωνών, υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ. Όμως, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται να συζητήσουμε. Γιατί; Επειδή φοβάται. Γιατί φοβάται; Επειδή δεν έχει δίκιο. Εμείς έχουμε δίκιο και αυτό είναι ισχυρό. Λέμε «ας καθίσουμε το συντομότερο δυνατόν, να μιλήσουμε για σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και να βρούμε πολιτικές λύσεις για όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου». Αλλά αυτοί αυξάνουν τις εντάσεις, χωρίς να βασίζονται στις δυνάμεις τους».

Νομίζουμε είναι ώρα να κάνουμε στον κύριο Ακάρ λίγα μαθήματα αληθινής ιστορίας, να του υπενθυμίσουμε πως ακόμα και με μηδαμινά οπλικά συστήματα η Ελλάδα εξευτέλιζε την Τουρκία ανά τους αιώνες. Αλλά αφού τολμά να ζει στις δικές του ψευδαισθήσεις, αγνοώντας πως ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει καλά τις παρατεταμένες προκλήσεις της χώρας που έκανε τις εθνοκαθάρσεις συνήθειο, εμείς θα του αναφέρουμε πως δεν πρέπει να παίρνει και πολύ αέρα επειδή απέναντί του έχει τον Δένδια που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες! Μπορεί να υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος να τους πετάξει στην θάλασσα αν τολμήσουν να ενεργήσουν εις βάρος της Ελλάδας.

X.M.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης