Οι αντιδράσεις στον Έβρο συνεχίζονται (βίντεο)

  27/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή γης στους παράνομους μετανάστες που ο Νότης Μηταράκης θέλει να φέρει «με το έτσι θέλω» στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι του Έβρου. Μετά τις ανακοινώσεις συλλόγων, οργανισμών και τη συγκέντρωση στην πόλη της Ορεστιάδας σειρά είχε ο πρόεδρος κοινότητας φυλακίου Έβρου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος κατήγγειλε την τακτική της Νέας Δημοκρατίας σε γνωστό κανάλι (βλ. εδώ το σχετικό βίντεο).

Οι κάτοικοι, πάντως, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω καθώς, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει, το εγχείρημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη δομή του Έβρου αλλοδαποί και από άλλα σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, γεγονός που δεν αποκλείεται να παράξει μια «νέα Μόρια».

Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι αμετακίνητοι στη θέση τους ότι, όχι μόνο δεν πρέπει να δημιουργηθεί νέα δομή στον Έβρο, αλλά πρέπει να απομακρυνθούν και οι ήδη υπάρχουσες. Οι Ακρίτες μας, μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν αντέχουν δομές μεταναστών. Το νευραλγικό σημείο του Έβρου, απέναντι ακριβώς από την Τουρκία, ο μαρασμός της ελληνικής υπαίθρου και οι ροές που για δεκαετίες δεν ανακόπτονται, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους Έλληνες κατοίκους.

Θα αγωνιστούμε για να κλείσουν πραγματικά τα σύνορα, να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στην περιοχή και να δρομολογηθεί επιτέλους το καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα, που καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να λύσει. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και αυτό κάνουμε. Με κάθε μέσο είμαστε δίπλα στον Έλληνα και στην Ελληνίδα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης