Ω δαιμόνιοι μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;

Έλληνες  24/06/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αργυρώ (Ρίκα) Θωμάκου, (″Φλόγα του Ταινάρου″)

Πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. Στενά μεταξύ Σαλαμίνας και Αττικής. Ο Ελληνικός στόλος, πραγματοποιώντας στρατηγικό ελιγμό, κωπηλατεί παρατεταγμένα προς τα πίσω, για να παρασύρει τον περσικό στο στενότερο σημείο της θάλασσας. Ξαφνικά μια βροντώδης φωνή ακούγεται: «Ω δαιμόνιοι μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;». Η υποχώρηση σταματά. Η αθηναϊκή τριήρης του Αμεινία αποσπάται της λοιπής παράταξης και εμβολίζει ένα ογκώδες φοινικικό πλοίο. Δεν μπορεί όμως να αποκολλήσει το έμβολό της. Οι Αθηναίοι πεζοναύτες ορμούν. Σφάζουν τους φοίνικες και καταλαμβάνουν το πλοίο. Η λοιπή Ελληνική παράταξη ενθουσιασμένη ορμά, «ες μάχην ορμώντες ευψύχω θράσει» τραγουδώντας το θούριο:

«Ὢ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,

ἐλευθεροῦτε πατρίδ’ ἐλευθεροῦτε δέ

παῖδας, γυναῖκας, Θεῶν τε πατρώων, ἔδη

θήκας τε προγόνων ̇  νῦν ὑπέρ πάντων ἀγών.»

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που έκρινε το μέλλον όχι μόνον της Ελλάδος αλλά ολοκλήρου της Ευρώπης, έχει αρχίσει. Οι Έλληνες ναυμάχοι αντιμετωπίζουν τα πολυεθνικά βαρβαρικά στίφη και γράφουν μοναδικές σελίδες δόξας, αν και ζουν σε μια Ελλάδα σχεδόν πλήρως υποταγμένη στους ασιάτες, με μόνο τις πόλεις της Πελοποννήσου να παραμένουν ελεύθερες. Τα πληρώματα των Αθηναϊκών τριήρεων έχουν στα αριστερά τους τα καμένα ερείπια της πόλης τους και δεξιά τους (Σαλαμίνα και Αίγινα) τις οικογένειές τους, σε πρόσκαιρα (προσφυγικά) καταλύματα. Εμπρός και πίσω τους βαρβαρικά πλοία ή ελληνικά, από ελληνικές πόλεις που είχαν μηδίσει (σ.σ. Προδότες και ριψάσπιδες υπάρχουν πάντοτε). Πρέπει να νικήσουν. Πρέπει να πάρουν τον «κόσμο» τους πίσω. Πρέπει να συνεχίσουν τον πολιτισμό τους. Το πεπρωμένο τους, επιτάσσει να παραδώσουν στην ανθρωπότητα έναν Παρθενώνα. Νικούν τους πολυάριθμους βαρβάρους, αλλά κυρίως τον πακτωλό των «δαρεικών», με τον οποίον προσπαθούσε ο Ξέρξης να εκμαυλίσει συνειδήσεις και να δημιουργήσει τον «εσωτερικό εχθρό» των προδοτών.  Νικούν γιατί είναι φορείς ενός ανώτερου πολιτισμού.

Σήμερα, μπορεί τα βέλη του εχθρού να μην αποκρύπτουν τον ήλιο, μπορεί οι βάρβαροι να μην εκσκάπτουν εκ θεμελίων τις πόλεις μας, αλλά προσπαθούν να μας κάνουν κάτι πολύ χειρότερο. Να μας αφανίσουν ηθικά και βιολογικά ως Έθνος. Μας «εκπαιδεύουν», με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, να πιστεύουμε τα ίδια πράγματα, στο ίδιο ερέθισμα να αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο. Είναι αυτή η παγκόσμια κοινωνία που ονειρεύονται οι παγκόσμιοι δυνάστες. Είναι αυτή η έννοια, απάτη θα το έλεγα, του πολύ-πολιτισμού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πολιτισμός σε μια ομογενοποιημένη κοινωνία. Θα υπάρχει μόνο μία παγκόσμια υποκουλτούρα, σαν αυτή του «Athens Pride» και των ηλίθιων ουρλιαχτών των πρωινάδικων. Θέλουν να καταστρέψουν το Έθνος, που δημιούργησε φιλοσοφία, λογική, αθλητισμό, θέατρο, λογοτεχνία, καλές τέχνες, Ήρωες, τις βάσεις όλων των επιστημών. Το Έθνος που γέννησε ότι αποκαλούμε σήμερα πολιτισμό, που χάρισε στην ανθρωπότητα τη θεία του γλώσσα. Θέλουν να λαφυραγωγήσουν την Ελλάδα για την οποία είπε ο Βολταίρος: «Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας

Καλέ μου αναγνώστη, παρακαλώ εσένα, που μοιραζόμαστε την ίδια ευλογημένη γη: Πρώτον, κάνε κουράγιο την Κυριακή και πήγαινε στο εκλογικό σου τμήμα. Ο Περικλής είχε πει στον «Επιτάφιο»: «Τον μηδέν τωνδε μετέχοντα, ουκ απράγμονα, αλλά αχρείον νομίζομεν» δηλ. όποιον δε συμμετέχει στα κοινά, δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη. Δεύτερον, μόλις τραβήξεις το παραβάν πίσω σου και μείνεις μόνος με την συνείδησή σου, μην βιαστείς! Θα πρέπει να απολαύσεις το μοναδικό δικαίωμα που σου έχουν αφήσει. Αφουγκράσου τους σφυγμούς της Ελληνικής γης, που φιλοξενεί στα σπλάχνα της τόσους ήρωες, τόσους φιλοσόφους, τόσους αυτοκράτορες, τόσους μεγάλους Ανθρώπους. Νοιώσε το αίμα σου να σου μεταφέρει απόηχους από Ελληνικούς πολιτισμούς και παντοκρατορίες. Σκέψου όλα αυτά που σου έκλεψαν, που σου στέρησαν άδικα: Όνειρα, Ιδανικά, Ατομικές Ελευθερίες, Χαμόγελο, Υπερηφάνεια, Εργασία, χρήματα. Αγνόησε τις ‘’χάντρες και τα καθρεφτάκια’’ που πιθανόν σου έταξαν ή σου έδωσαν τις τελευταίες ημέρες. Ξέρεις καλά ότι την δουλειά με τον μισθό πείνας που σου υποσχέθηκαν, για μετά τις εκλογές, δεν στη δίνουν για να ζήσεις, στην δίνουν μόνο για να πληρώνεις τα χαράτσια τους, την εφορία και τα χρέη που αυτοί σου δημιούργησαν. Γνωρίζεις ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές: Θα νοιώθεις πάλι τη ίδια ανασφάλεια. Θα συμβιώνεις με εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Θα έχεις αυτή την πικρή γεύση της αδικίας. Θα εξακολουθείς να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου από τους διάφορους Πάτσηδες. Θα βιώνεις, με τον χειρότερο τρόπο, την έλλειψη Θεσμών, πραγματικής Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Σκέψου: Πόσες καθοριστικές για το μέλλον σου αποφάσεις πήραν χωρίς να σε ρωτήσουν (π.χ. με ένα δημοψήφισμα), αυτοί που αυτάρεσκα αποκαλούνται ‘’Πατέρες του Έθνους’’. Αναλογίσου: Ποιοι διέλυσαν το κοινωνικό Κράτος, την Παιδεία, την Υγεία. Ποιοι οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες σε αυτοκτονία. Ποιοι ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να ξενιτευτούν, αφού πρώτα με τα δικά μας λεφτά και τους δικούς τους κόπους, σπούδασαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πόσοι Έλληνες, έφυγαν από κοντά μας, εξαιτίας ασθενειών, από τις οποίες δεν θα έπασχαν, αν οι πολιτικάντηδες δεν μας είχαν οδηγήσει σε ομαδική κατάθλιψη. Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των μαζικών εγκλημάτων: στο πλοίο «Σάμαινα», στην Ηλεία, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στα Τέμπη. Θυμήσου ότι, κυβέρνηση και όλων των αποχρώσεων αντιπολίτευση, σου στέρησαν την ελευθερία σου και κατέστρεψαν την ψυχική και σωματική σου υγεία με τις «υποχρεωτικότητες», καθώς και με τα αναίτια και ατελέσφορα «lock-downs».  Κατάλαβε ποιοι μας “μπολιάζουν” με όλα αυτά τα εκατομμύρια των δυστυχισμένων, που είναι οι παράπλευρες απώλειες των ‘’επιχειρήσεων για τη δήθεν δημοκρατία’’ των παγκοσμιοποιητών.

Σε καταλαβαίνω καλέ μου αναγνώστη. Αναλογιζόμενος όλα αυτά νοιώθεις την οργή σου να μεγαλώνει. Την οργή, που την διοχέτευες  στο πληκτρολόγιο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα όμως κρατάς στα χέρια σου ένα πακέτο με ψηφοδέλτια. Διάλεξε αυτό που θα εκφράσει τη συνείδηση και την οργή σου. Πρόσεξε έχεις μόνο μία ψήφο. Με αυτήν, πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα για να απαλλαγείς απ’ αυτόν τον συρφετό των απάτριδων, που μας κυβερνά. Με αυτήν, πρέπει να τιμωρήσεις τους ψεύτες και απατεώνες που μας στέρησαν την ψήφο στις τελευταίες εκλογές, που μας κλέβουν το χαμόγελο, που απαξίωσαν τους Θεσμούς και κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Με αυτήν, πρέπει να κάνεις να πληρώσουν όλοι αυτοί που δημιούργησαν ή «σέβονται» την προδοσία της Μακεδονίας μας και προετοιμάζονται για τις “Πρέσπες” του Αιγαίου. Με αυτήν, πρέπει να δείξεις την οργή σου, γι αυτούς που “ξέχασαν” τα σκλαβωμένα αδέλφια μας της Βορείου Ηπείρου, γι αυτούς που τους αρέσει το «μπόλιασμα με λαθρομετανάστες». Με αυτήν, πρέπει να μην τους αφήσεις να διαλύσουν την Οικογένεια. Με αυτήν, πρέπει να εκφράσεις την οργή σου για όλους αυτούς που μας καταβαράθρωσαν ηθικά και οικονομικά. Με αυτήν, πρέπει να σταματήσεις αυτούς που ονειρεύονται μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Τώρα πια, καλέ μου αναγνώστη, ακούς ξεκάθαρα τα λόγια του μεγάλου μας Νίκου Καζαντζάκη στην ‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’: «Το πρώτο σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει». Σιγοψιθυρίζεις: «Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι». Αναφωνείς: «Μέχρι πότε θα ανακρούω πρύμνη;». Αποφασιστικά διαλέγεις το ψηφοδέλτιο που αναγράφει «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ». Ψηφίζεις για εσένα, για τους προγόνους σου, για τα παιδιά σου, για την Πατρίδα σου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης