Οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν!

  04/09/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας Έλληνας Καταδρομέας θυσιάστηκε υπηρετώντας την Πατρίδα. Υπερασπιζόμενος με πίστη και αφοσίωση τας Σημαίας. Μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος του. Όπως ορίζει ο Στρατιωτικός Όρκος και η σκληρή παράδοση των Δυνάμεων Καταδρομών.

Σε μία Ελλάδα που καταρρέει πνευματικά και ηθικά, που οι πολλοί αλλοτριώθηκαν και χάθηκαν κυνηγώντας τα εφήμερα,ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Ήρωες. Άνδρες που τάχθηκαν να υπηρετούν μία Σημαία και μία Ιδέα. Την Σημαία της Ελλάδος και την Ιδέα των Ειδικών Δυνάμεων. Ζώντας βίο σκληρό και ριψοκίνδυνο. Πετώντας στα μέγιστα ύψη και ξεπερνώντας τα άκρα και τα όρια, σε ένα συνεχές και αδιάκοπο παιχνίδι με τον θάνατο.

Στις 22 Ιουλίου 1997 θυσιάστηκε υπηρετώντας την Πατρίδα ο Λοχίας Καταδρομών Κασιδιάρης Μιχαήλ. Μόλις 22 ετών, πολύπειρος - όμως - Αλεξιπτωτιστής, σε ριψοκίνδυνο άλμα ελευθέρας πτώσεως (το αλεξίπτωτό του άνοιξε σε μικρό ύψος και δεν πρόλαβε να ανακόψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα της πτώσης). Λίγες μέρες πριν απολυθώ από τον Ελληνικό Στρατό βρέθηκα με δέος στο Κτίριο "Λοχία Κασιδιάρη Μιχαήλ" στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών, που υπενθυμίζει στους νεότερους την παρακαταθήκη όσων έπεσαν εκτελώντας το καθήκον.

Ο Λοχίας Καταδρομών Μελιγκώνης Κωνσταντίνος θυσιάστηκε και αυτός εκτελώντας άλμα ελευθέρας πτώσεως, νύχτα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Έτσι εκπαιδεύονται οι Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων για να είναι πάντα έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη και να χτυπήσουν στα μετόπισθεν του εχθρού, αθόρυβα και αιφνιδιαστικά. Στους Ήρωες που έπεσαν, αλλά και στους Άνδρες που δίνουν την καθημερινή μάχη για την εθνική μας ακεραιότητα οφείλουμε την ύψιστη τιμή.

Είχα την Τιμή να ασκηθώ μαζί με τον Λοχία Καταδρομών Μελιγκώνη Κωνσταντίνο στην Πορεία-Βολή της 2ας Μ.ΑΛ. την Άνοιξη του 2013. Ο αδερφός μου την εποχή εκείνη ήταν Ανθυπολοχαγός Διμοιρίτης του 1ου Λόχου Αλεξιπτωτιστών, με τον οποίον πορεύθηκαν οι Έφεδροι της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Μία μόνο ρήση μπορούμε να επαναλάβουμε ως τον ύστατο χαιρετισμό μας προς τον Έλληνα που θυσιάστηκε υπηρετώντας την Πατρίδα. Η ρήση αυτή - του Μαρμαρωμένου Βασιλιά μας - είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους προδίδουν και εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχία: "Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν"

Η.Κ. - 4/9/20


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης