Πολύκαστρο Kιλκίς: Συνεχείς αφίξεις νέων λαθρομεταναστών

  11/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στα «κάγκελα» είναι οι κάτοικοι του χωριού Νέα Καβάλα στον Νομό Κιλκίς, από τις συνεχείς αφίξεις λαθρομεταναστών στην περιοχή τους. Η δομή φιλοξενίας που κατασκευάστηκε το 2015, βρίσκεται στα 200 μέτρα από το χωριό και στα 2χλμ. περίπου από το Πολύκαστρο.

Οι εγκαταστάσεις της δομής επεκτείνονται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς εν μέσω lockdown τοποθετούνται νέα κοντέινερ και σκηνές. Πριν λίγες ημέρες, κάτοικος της περιοχής τράβηξε ένα αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο αποτυπώνει γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί

Να θυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε την δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας και μοίρασε υποσχέσεις ότι «όλες οι δομές είναι προσωρινές, δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για το μεταναστευτικό…οι ανάγκες φιλοξενίας μειώνονται δραστικά…θα αρχίσουμε να κλείνουμε και δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Τα γεγονότα όμως δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Εν μέσω γενικού εγκλεισμού, οι οικισμοί φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα αυξάνονται και επεκτείνονται και οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον της δημιουργίας μικρών «πόλεων» στις οποίες κατοικούν παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης