Ο κοινωνικός κλάδος των ταξί στο απόσπασμα από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Μητσοτάκη

  13/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Ιωάννη Τσεσμελή, ιδιοκτήτη-οδηγού ταξί και μέλους των ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ο Covid-19 επισπεύδει τις διαδικασίες καταστροφής χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανοίγει τον δρόμο για την έλευση των πολυεθνικών.

Μέσα στις πληγείσες επιχειρήσεις δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο κλάδος των ταξί που έχει και αυτός απέναντί του την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ως νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα το γεγονός ότι βρήκε χρηματοδότηση για να στηρίξει την AEGEAN, αλλά δεν έχει βρει τρόπο να στηρίξει χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο των ταξί.

Η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνει κανένα σχέδιο διάσωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διότι η καταστροφή τους ευνοεί τα νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά σχέδια. Τα ταξί χάνουν πελάτες. Δεν παίρνουν επιδοτήσεις ούτε άλλες κρατικές ενισχύσεις. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι μια προσωρινή τόνωση η οποία θα επιστραφεί στο κράτος.

Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής δεν πρόκειται να βρει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος παρά μόνο κάτι «μικροανακουφίσεις» παράτασης της αντικατάστασης του παλαιού αυτοκινήτου ή αν του επιτρέψουν να μεταφέρει δύο ή τρεις πελάτες, δηλαδή τα αυτονόητα.

Είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθούν άμεσα μέτρα υπέρ των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί. Στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν προτάσεις και λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι πιο βασικές και άμεσες είναι: Α) να θεσπιστεί μειωμένος Φ.Π.Α κατά τουλάχιστον 3% στα καύσιμα και Β) να μειωθεί το ασφαλιστικό ταμείο κατά τουλάχιστον 10%.

Το κίνημα μας θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων αυτοκινητιστών και θα είναι απέναντι στη σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης