Οσμή πολιτικού σκανδάλου. Αλληλοκαρφώματα και διορισμοί ημετέρων στην Νέα Δημοκρατία

  26/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Βόλεμα» συγγενών μέσω… Μαξίμου

Πολιτικό σκάνδαλο που αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποκαλύπτει σήμερα η dimοkratianews. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα

"Πολιτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη, με αφορμή την τοποθέτηση συγγενικών του προσώπων σε δημόσιους οργανισμούς, καταγγέλλει στο περιοδικό «Πατρινόραμα» ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Αθανάσιος Νταβλούρος. Οπως τονίζει, μάλιστα, πρόκειται για ένα σκάνδαλο που «αγγίζει» και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο κ. Μπεκίρης, όπως αναφέρει ο κ. Νταβλούρος, «δεν είναι εκλεγμένος, αλλά στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος του ανέθεσε καθήκοντα διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο, μια ιδιαίτερη, νευραλγική θέση, από την οποία πολλά θα έπρεπε να προσδοκούν προς όφελός τους οι Αχαιοί. Δεν ξέρω αν μέχρι σήμερα ο συμπολίτης μας κ. Μπεκίρης κέρδισε, ως εκ της θέσεώς του, κάτι θετικό για την Αχαΐα ή όχι, και δεν μπορώ να φανταστώ ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η τακτοποίηση συγγενικών του, όπως σχολιάζεται, προσώπων σε δημόσιους οργανισμούς»."

Και συνεχίζει:

"Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της κυβερνώσας παράταξης «απασφαλίζει», αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια στο πολιτικό παρασκήνιο που -σύμφωνα με τον ίδιο- τον άφησε εκτός Κοινοβουλίου στις περσινές εθνικές εκλογές και στα πρόσωπα του πολιτικού του γραφείου που, όπως ισχυρίζεται, έπαιξαν ύπουλο ρόλο στη μη εκλογή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αναφερόμενος σε στενούς του συνεργάτες, τους ονομάζει «Γούσηδες».

Ο κ. Μπεκίρης, όπως αναφέρει ο κ. Νταβλούρος, «δεν είναι εκλεγμένος, αλλά στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος του ανέθεσε καθήκοντα διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο, μια ιδιαίτερη, νευραλγική θέση, από την οποία πολλά θα έπρεπε να προσδοκούν προς όφελός τους οι Αχαιοί. Δεν ξέρω αν μέχρι σήμερα ο συμπολίτης μας κ. Μπεκίρης κέρδισε, ως εκ της θέσεώς του, κάτι θετικό για την Αχαΐα ή όχι, και δεν μπορώ να φανταστώ ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η τακτοποίηση συγγενικών του, όπως σχολιάζεται, προσώπων σε δημόσιους οργανισμούς».

Από το στόχαστρό του δεν ξεφεύγει ούτε η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, «φωτογραφίζοντάς» την ως «πρόσωπο που είχε αυτοχριστεί υποψήφια βουλευτής και, με το πρόσχημα στήριξης της Ν.Δ., σκέπαζε τον νομό με αφισέτες που προέβαλλαν το πρόσωπό της». Για το αν έχει αποφασίσει το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Νταβλούρος απαντά σιβυλλικά, λέγοντας ότι «θα συνεχίσω μαχόμενος στη Νέα Δημοκρατία, εκτός εάν…», ενώ για τις πληροφορίες ότι για τις τοποθετήσεις προσώπων σε δημόσιους οργανισμούς της Αχαΐας δεν έχουν λόγο οι «γαλάζιοι» βουλευτές του νομού, αλλά το πρωθυπουργικό γραφείο, ξεσπαθώνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ντροπή ένας βουλευτής να μετατρέπεται σε παρατηρητή της εκλογικής του περιφέρειας!».

Αυτό είναι το ήθος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μόλις σε ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας ξεκίνησε να διορίζει "ημετέρους", και μάλιστα με εντολή του επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ ξεκίνησαν να...αλληλοκαρφώνονται καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το πόσο μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατέι εις βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του, στις τάξεις της κυβερνώσας παράταξης. Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στήριξε μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής του εκστρατείας στην..διαφάνεια καιο στην αξιοκρατία της δημόσιας διοίκησης.

Τα παραπάνω αποτελούν την πλέον κρυστάλλινη απεικόνιση του τι συμβαίνει όταν ο πολίτης δοκιμάζει εκλογικά την ίδια αποτυχημένη συνταγή, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης