Ο Μητσοτάκης κατάφερε να πλημμυρίσει και την Ακρόπολη!

  12/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λέγεται ότι στο παρελθόν κάποιος εγχώριος πολιτικός είχε δηλώσει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι «αν καταφέρει ποτέ να γίνει πρωθυπουργός, είναι ικανός να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη!». Μπορεί ο πατήρ Μητσοτάκης να μην κατάφερε (ή να μην πρόλαβε…) να πουλήσει την Ακρόπολη, αλλά ο γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας και αυτός σήμερα την ιδιότητα του πρωθυπουργού, κατόρθωσε, μέσω της υπουργού του Λίνας Μενδώνη, να πλημμυρίσει την Ακρόπολη!

Μόλις μια εβδομάδα μετά τις τυμπανοκρουσίες για τις αναβαθμισμένες υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες, έφτασε η βροχή της Πέμπτης, την οποία μάλιστα είχε προβλέψει η ΕΜΥ, για να φανεί η προχειροδουλειά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε ό,τι αφορά την συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων και να πλημμυρίσει η Ακρόπολη. Τα αποτελέσματα της παρέμβασης της υπουργού Πολιτισμού, η οποία θεώρησε σωστό να τσιμεντώσει τον Ιερό Βράχο της Δυτικής Σκέψης και Παγκόσμιο Σύμβολο του Πολιτισμού με διάφορες φθηνές δικαιολογίες, έγιναν ορατά από τις πρώτες κιόλας ψιχάλες.

Μπορεί η Μενδώνη να υποστήριζε, με τις «ευλογίες» φυσικά του πολιτικού προϊσταμένου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το έργο «τσιμέντωσης» έδωσε την ευκαιρία σε άτομα με κινητικά προβλήματα να επισκεφτούν την Ακρόπολη, ωστόσο, δεν παραδέχτηκε πως όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε υλικό που δεν ενδείκνυται για αρχαιολογικό χώρο, αλλά – όπως αποδείχτηκε – δεν πληρούσε ούτε τις στοιχειώδεις υδραυλικές προδιαγραφές. Τα νερά της καταιγίδας δεν βρήκαν φυσική διέξοδο, λόγω της «τσιμέντωσης» που έγινε, με αποτέλεσμα την τραγική κατάσταση που όλοι είδαμε. Ένα αθάνατο έργο που κατάφερε να μείνει αλώβητο ανά τους αιώνες κάτω από τις πλέον δυσχερείς συνθήκες, κινδύνευσε τώρα από μια απλή βροχή!

Είναι πλέον σαφές πως ο ελλιπής σχεδιασμός και η πίεση να ολοκληρωθεί επιπόλαια η… τσιμεντοπαρέμβαση απέβησαν καταστροφικά για την Ακρόπολη, γεγονός που δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί – εκτός των υπολοίπων – και το Ιερό Μνημείο της Ακρόπολης.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης