Ο Μητσοτάκης, η παγκοσμιοποίηση και η διάλυση των Εθνών

  23/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Έτσι, λοιπόν, δεν ήταν και τυχαίο το υλικό που κυκλοφόρησε με τον Μητσοτάκη και ένα βιβλίο στο γραφείο του. Θυμόμαστε και παλιότερα, την γραφική φιγούρα του Αλέξη Τσίπρα να μπαίνει συχνά στην Βουλή έχοντας παραμάσχαλα κάποιο βιβλίο. Τα ίδια έκανε στο παρελθόν και ο Βαρουφάκης, η μεγάλη αυτή πολιτική προσωπικότητα της χώρας. Το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα, ως γνήσιος αντιγραφέας των πολιτικών Τσίπρα. Πάμε στο δια ταύτα.

Σύμφωνα με το… επίσημο σενάριο, λοιπόν, ο φακός «έπιασε τυχαία» επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού, το βιβλίο η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Τα στιγμιότυπα που μπόρεσαν να γίνουν αντιληπτά από την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών με τους λοιπούς ηγέτες της Ε.Ε., ήταν πολλά αλλά αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων ήταν το βιβλίο της "Μεγάλης Επανεκκίνησης" των Klaus Schwab και Thierry Malleret. Ένα βιβλίο που αναλύει την επερχόμενη παγκοσμιοποίηση και κατάργηση των κρατών μέσω της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης των πολιτών. Ένα νέο οικονομικό μοντέλο στη ζωή μας όπου είχε εφευρεθεί εδώ και καιρό και μια πανδημία ήταν το τέλειο άλλοθι για να επιβληθεί. Περιγράφει συνταρακτικά πράγματα για τη νέα δεκαετία που έρχεται. Ο εχθρός της νέας αυτής πραγματικότητας, είναι ο εθνικισμός. Και συνεχίζει, θέλουμε έναν ενιαίο κόσμο με περισσότερο εμπόριο κι ευημερία ή απομονωμένα κράτη με περισσότερη φτώχεια;

Πολλές εταιρίες και πολλοί άνθρωποι θα καταστραφούν οικονομικά. Μεγάλες εταιρίες θα συγχωνεύονται ή θα εξαγοράζονται και όλα τα επαγγέλματα θα επηρεαστούν μέχρι την ολοκλήρωση της ατζέντας.

Άραγε βρέθηκε τυχαία το βιβλίο του πρωθυπουργού εκεί ή κάτι θέλει να μας πει; Όχι, βέβαια, άλλωστε τον όρο τον έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον «πρωθυπουργό». H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια, επίσης, «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής». Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών. Ένα πράγμα που οι συγγραφείς αναφέρουν με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι ποτέ μπορεί ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Ή ακόμα καλύτερα, δεν θα αφεθούν να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Το έχουμε ακούσει και αυτό επί λέξει από τον Μητσοτάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν θα επιστρέψουμε ή δύσκολα θα επιστρέψουμε στις παλιές ζωές μας, στην κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Και ο πλέον δύσπιστος καταλαβαίνει ότι τέτοιου είδους σχέδια έχουν κύριο στόχο την διάλυση των εθνών – κρατών και την απομάκρυνση των λαών από τις εθνικές παραδόσεις τους και τους εθνικούς δεσμούς τους με το παρελθόν. Θα τους αφήσουμε;

Οι Έλληνες για την Πατρίδα, με παράνομα φυλακισμένο τον επικεφαλής τους Ηλία Κασιδιάρη, θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση των αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους παγκόσμιους δυνάστες αλλά και τους εγχώριους υποτακτικούς τους.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης