Ο Ηλίας Κασιδιάρης και η 21η Μαΐου 2020

  10/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η 21η Μαΐου 2020 είναι ένα ορόσημο με ξεχωριστή πολιτική σημασία για τους Έλληνες Εθνικιστές  και αποτελεί για εκείνους σημείο αναφοράς και ενδελεχούς πολιτικής αναλύσεως. Το λέω αυτό, διότι εκείνη την ημέρα ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε εν μέσω πλήρους αποσιώπησης από τα μεγάλα συστημικά μέσα την δημιουργία ενός κινήματος. Τους «Έλληνες για την Πατρίδα».

Όσο κοινότυπο και αν φαίνεται για κάποιους, το όνομα αλλά και το έμβλημα του κινήματος έχουν ιδιαίτερη σημειολογική αξία και τούτο διότι το μεν πρώτο ξεκαθαρίζει το ποιοι ήμαστε, το δε δεύτερο χαρακτηρίζει την αδάμαστη θέληση όλων ημών για την Λευτεριά.

Την Λευτεριά που σαν όρο δεν τον χρησιμοποιούμε αδόκιμα αλλά με πλήρη επίγνωση. Η Ελλάς, έχτισε αυτοκρατορίες πολλάκις στο παρελθόν, χάρισε στην ανθρωπότητα τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας και δημιούργησε πολιτισμό, εντούτοις σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε πραγματικά Ελεύθερη. Υπήρχε κάτι ή κάποιοι που την κρατούσαν δέσμια, είτε αυτό ήταν ξένες δυνάμεις (όπως και σήμερα) , είτε το διαχρονικό ελάττωμα του λαού μας: η διχόνοια.

To όραμα του Ηλία Κασιδιάρη είναι ένα, απαρέγκλιτο και απαράβατο: H ένωση όλων των Ελλήνων σε έναν κινηματικό φορέα ο οποίος θα αφυπνίσει συνειδήσεις, θα δώσει ελπίδα χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και θα χαρίσει τελικά μια Ελλάδα αντάξια του πεπρωμένου της, στις επόμενες γενιές.

Το μεγάλο στοίχημα για εμάς δεν είναι απλά μια είσοδος στην βουλή στην οποία θα ασκούμε μια στείρα αντιπολίτευση άνευ αντικρίσματος, αλλά το να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Με ξεκάθαρες ιδεολογικές αρχές και αποκρυσταλλωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Με προμετωπίδα του αγώνα τον Ελληνοκεντρικό Εθνικισμό, εμπνευσμένο από τους αγωνιστές του 1821 και τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, μέχρι τον πατέρα του “ΟΧΙ” Ιωάννη Μεταξά και τους σύγχρονους εθνομάρτυρες του Ελληνισμού: Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού, και Κωσταντίνο Κατσίφα.

Οι «Έλληνες για την Πατρίδα» είναι το όχημα που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στον Εθνικό αγώνα. Στο προσκλητήριο αυτό έχει θέση κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που αγωνιά για το μέλλον, αρκεί να τηρεί ευλαβικά έναν και μόνο κανόνα : Αγάπη για την πατρίδα.

Προβλήματα θα υπάρξουν και λάθη θα γίνουν. Άλλωστε, λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα και εμείς, μαθημένοι πια από το παρελθόν, δεν έχουμε σκοπό να τα επαναλάβουμε.

Οι εξελίξεις μπορεί να μας καθυστέρησαν ελαφρώς, ιδίως μετά την κατάφωρα άδικη και παράνομη προφυλάκιση του φυσικού μας ηγέτη, αλλά να γνωρίζουν φίλοι και εχθροί ότι ήμαστε εδώ. Ήμαστε δυνατοί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί έτσι επιτάσσει όχι μόνο η συνείδηση μας αλλά και το ιερό μας καθήκον.

Καλώ όλους τους φίλους του κινήματος να εγγραφούν μέλη, να οργανωθούμε, να συζητήσουμε και να χαρίσουμε πίσω το χαμόγελο στους συμπατριώτες μας. Οι «Έλληνες για την Πατρίδα» είστε όλοι εσείς! Το σύνθημα της επόμενης μέρας είναι ξεκάθαρο : Βγαίνουμε μπροστά για την Ελλάδα! 

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης