Επίθεση ΝΔ κατά Ορθοδοξίας: Νέο ΦΕΚ για κλειστές Εκκλησίες

  14/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Απτόητη συνεχίζει η Κυβέρνηση την αντιχριστιανική της πολιτική και την επίθεσή της κατά της Ορθοδόξου Πίστεως των Ελλήνων.

Την περασμένη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι ανήμερα Χριστουγέννων και Θεοφανείων, «θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Εντούτοις, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, εκδόθηκε ΦΕΚ στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτές τις δύο εορτές!

Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ Β’ 5486/12.12.2020 δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189 στην οποία προβλέπονται τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00».

Η ΚΥΑ αναφέρει ότι μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται χωρίς καμία εξαίρεση τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή: «Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με το θέμα του εκκλησιασμού, ώστε σε περίπτωση που την τελευταία στιγμή κάνει ορισμένες παραχωρήσεις αναφορικά με την λειτουργία των Ιερών Ναών, να εμφανιστεί στα μάτια της κοινής γνώμης ως «μεγαλόψυχη».

Έπειτα όμως από όλα όσα έχουν γίνει, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν (τουλάχιστον απ’ αυτούς που δεν θέλουν από μόνοι τους να ξεγελαστούν).

Το τελευταίο έτος οι θρησκευτικές ελευθερίες των Ελλήνων έχουν κατ’ επανάληψη παραβιαστεί με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Η ΝΔ χρησιμοποιεί την λεγομένη «πανδημία» για να χτυπήσει τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων, να πλήξει τις ρίζες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης